over ons
sluiten
0321 388 777

Vrijwilligersverzekering

De gemeente Dronten maakt voor vrijwilligers en mantelzorgers gebruik van de VNG Vrijwilligerspolis. Dit betekent dat alle vrijwilligers en mantelzorgers die binnen de gemeente Dronten wonen, verzekerd zijn tijdens de uitvoering van werkzaamheden. Dit geldt ook voor de vrijwilligers die vrijwilligerswerk doen voor organisaties binnen de gemeente Dronten. De gemeente Dronten heeft de basis én de PlusPolis voor haar vrijwilligers afgesloten.

VNG Vrijwilligerspolis is aanvulling, geen vervanging

Of uw organisatie de aansprakelijkheidsverzekering kan opzeggen? Nee, dat is niet verstandig. De vereniging/stichting loopt namelijk ook het risico om aangesproken te worden voor gebeurtenissen die niet direct het gevolg zijn van of verband hebben met vrijwilligerswerk. Denkt u bijvoorbeeld aan de aansprakelijkheid voor het gebouw/kantine (dakpan die op het hoofd van een bezoeker valt), of een bezoeker van de kantine die van de (defecte) barkruk valt. Of de werkgeversaansprakelijkheid van de organisatie voor haar vaste personeel. Verder heeft een vereniging naast vrijwilligers ook leden. Als een lid schade toebrengt aan een derde kan de vereniging ook aangesproken worden. Uitgangspunt van de VNG Vrijwilligerspolis is dat de vrijwilliger bij schade niet ‘in de kou komt te staan’. De VNG Vrijwilligerspolis is juist bedoeld als aanvulling, niet als vervanging.

Wat te doen bij schade? 

Stap 1. Raadpleeg eigen verzekering
Stap 2. Is de eigen aanvullendenverzekering niet voldoende? Dan kunnen wij voor je uitzoeken wat de mogelijkheden zijn om aanspraak te maken op de VNG verzekering. De VNG verzekering is een aanvulling, geen vervanging van de eigen verzekering.
Stap 3. Wil je aanspraak maken op de aanvullende verzekering dan kan je contact opnemen met Winanda Wouda via w.wouda@meerpaal.nl of 06-26900575.

Informatiebrochure

Via deze website vind je alle informatie over de verzekering. Mocht je er niet uit komen of heb je vragen, dan kun je contact opnemen met Winanda Wouda, via Winanda.Wouda@meerpaal.nl.

Bijlage