over ons
sluiten
0321 388 777

Mantelzorgcompliment

Iedere mantelzorger die zorgt voor een inwoner uit Dronten heeft recht op het Mantelzorgcompliment. Het mantelzorgcompliment is een tegoed van € 80,- dat mantelzorgers kunnen opwaarderen op hun Pas van Dronten. Dit bedrag is te besteden aan bijvoorbeeld een bezoek aan het theater, een restaurant of bij een winkel die bij de Pas is aangesloten. Mantelzorgers kunnen het mantelzorgcompliment aanvragen bij De Meerpaal Welzijn.

Het mantelzorgcompliment is jaarlijks rond de Dag van de Mantelzorger (10 november) beschikbaar en kan worden aangevraagd tot 1 mei het jaar daarop.

Inschrijven

Om in aanmerking te komen dien je als mantelzorger te zijn ingeschreven bij het Informatiepunt Mantelzorg van De Meerpaal Welzijn. Mantelzorgers die ingeschreven staan, ontvangen automatisch per mail of post bericht over het mantelzorgcompliment. Mantelzorgers die niet ingeschreven staan, kunnen zich aanmelden door het aanvraagformulier te downloaden.

> Download hier het aanvraagformulier

Wanneer kan ik deelnemen?

Het Mantelzorgcompliment is er alleen voor mantelzorgers; iemand die onbetaald – en in zijn eigen tijd – zorg verleent aan een naaste. Onderstaande voorwaarden zijn van toepassing:

  • Het compliment wordt verleend aan de mantelzorger, die zorg verleent aan een inwoner van de gemeente Dronten;
  • De mantelzorger kan ook buiten de gemeente Dronten wonen;
  • Je zorgt tenminste 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor de zorgvrager;
  • Je hebt er geen bezwaar tegen dat je wordt geregistreerd als Mantelzorger bij De Meerpaal Welzijn.

Mantelzorgers die zich hebben aangemeld voor het mantelzorgcompliment ontvangen een code waarmee het mantelzorgtegoed op de Pas van Dronten geactiveerd kan worden. Zorgvragers die graag willen dat hun mantelzorger het compliment ontvangt, kunnen ook contact opnemen met De Meerpaal via 0321 388 710 of mantelzorgdronten@meerpaal.nl

> VEELGESTELDE VRAGEN