over ons
sluiten
0321 388 777

Tafeltje Dekje

Elke dag een warme maaltijd klaarmaken, boodschappen doen, eten koken en alles opruimen. Dat kan een hele klus zijn als je minder mobiel bent, alleen woont of niet vaak hebt gekookt. Marion Driesman, sociaal werker: “Welke reden iemand ook heeft waarom het (tijdelijk) niet meer lukt, maakt niets uit. Ik vind het belangrijk dat mensen iedere dag kunnen genieten van een gezonde warme maaltijd.”

“Door Tafeltje Dekje kan ik weer gevarieerd en gezond eten.”

Tafeltje Dekje is bedoeld om te voorzien in een gezonde, warme maaltijd voor inwoners van Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant, die (tijdelijk) niet in staat zijn om daarin zelf te voorzien. De maaltijden betreffen dagelijks een verse warme maaltijd waarin de keuze is tussen een complete maaltijd (CM) of een hoofdmaaltijd (DM). Samen met de keuken van restaurant De Rede zorgen we ervoor dat er gezonde maaltijden thuis bezorgd kunnen worden. Dagelijks is er keuze uit 2 hoofdgerechten (à € 9,10) en een voor- en nagerecht bij de keuze van een complete maaltijd (een complete maaltijd kost € 10,10). Ook is het mogelijk om nog een aanvullende keuze te maken voor bijvoorbeeld appelmoes of salade (€ 1,00 meerprijs per bijgerecht).

Samen voor elkaar
Voordat je start met Tafeltje Dekje vindt er een intakegesprek plaats met één van onze sociaal werkers. Tafeltje Dekje is namelijk meer dan alleen maaltijdbezorging. We gaan een stap verder. In het gesprek zullen we ook vragen naar eventuele verdere ondersteuning. Zo kijken we samen naar een gewenste situatie waarbij je zo lang als mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen. Een vaste poule van vrijwillige chauffeurs brengt de maaltijden dagelijks aan de deur. Ze houden een klein oogje in het zeil om te peilen of het met je goed blijft gaan. Zo zorgen we samen voor elkaar.

Ben je ziek, heb je een dieet of mag je bepaalde gerechten niet eten, er is in overleg heel veel mogelijk. De bezorgtijden zijn tussen 11.30 en 12.30 uur. Dan staat de chauffeur met de bestelde maaltijd bij je op de stoep.

Online of papier
De papieren menulijsten worden 2 weken vooraf met de maaltijd meegeleverd. Indien je liever de maaltijden online invult, is dat natuurlijk ook mogelijk.

Afrekening
Tijdens het kennismakingsgesprek wordt ook gesproken over de administratieve, financiële afrekening. Na afloop van iedere maand worden de afgenomen maaltijden door ons geïncasseerd via een automatische incasso. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan is een factuur mogelijk.

De voordelen van Tafeltje Dekje:

 • een dagverse warme maaltijd op tafel
 • thuisbezorgd, 365 dagen per jaar
 • binnen 24 uur kun je al starten
 • smakelijke maaltijden, vers lokaal bereid door De Rede
 • kennismakingsgesprek met een sociaal werker
 • maatwerk mogelijk (diëten en allergieën)
 • vaste gezichten aan de deur, ook voor een praatje
 • persoonlijke aandacht van onze sociaal werkers
 • ontzorgen van familie / mantelzorgers
 • eenvoudige portal (of gewoon op papier)
 • automatische betaling

Aanmelden voor Tafeltje Dekje kan via 0321 388 777 of per mail via serviceplein@meerpaal.nl 

 

Gezocht: chauffeurs en een coördinator voor Tafeltje Dekje
Een enthousiast team van vrijwilligers is dagelijks in de weer om de maaltijden thuis te bezorgen. Wil jij je steentje bijdragen aan Tafeltje Dekje? Kom bij ons team! We komen graag met je in contact. Stuur hiervoor een mail naar serviceplein@meerpaal.nl of bel 0321 388 777.