over ons
sluiten
0321 388 777

Buurtsportcoaches

Met de missie ‘alle Drontenaren in beweging’, hebben de buurtsportcoaches als doel een sportieve en gezonde leefstijl te creëren bij de inwoners van de gemeente Dronten.

Van zorg naar preventie

Gezondheid en vitaliteit zijn belangrijke maatschappelijke thema’s. Gezondheid heeft niet alleen veel invloed op de persoon, maar ook op de sociale omgeving en de maatschappij. Hoe vitaler iemand is, hoe groter de kans dat hij kan participeren op de arbeidsmarkt en zelfstandig thuis kan blijven wonen. Binnen de gezondheidszorg wordt preventie een steeds belangrijker thema. Door preventie kunnen mensen langer gezond blijven en beter blijven functioneren. Sport en bewegen spelen een belangrijke rol bij preventie en het stimuleren van een gezonde leefstijl.

De buurtsportcoach als spin in het web

Buurtsportcoaches organiseren sport- en beweegaanbod in de buurt en leggen verbindingen met andere sectoren, zoals zorg- en sportaanbieders. Scholen die al gebruikmaken van het aanbod van de buurtsportcoaches zijn erg enthousiast. Buurtsportcoaches zijn de spin in het web om alle activiteiten en organisaties rond sport, bewegen en gezondheid te verbinden en zo een gezonde leefstijl te bevorderen voor alle doelgroepen.

Mensen met een beperking in beweging

Als iemand zonder beperking aan een leuke activiteit heeft meegedaan, is voor hem of haar de stap naar een vereniging niet zo groot. Mensen met een beperking hebben helaas vaak het idee dat er geen plek is waar ze kunnen sporten. Buurtsportcoach Pim van Manen: “Ik zie het als mijn taak om die mensen te laten zien dat ze wél kunnen sporten en dat er passend sportaanbod is waar ze volop kunnen sporten.”

Laagdrempelige activiteiten voor ouderen

Voor ouderen is een goed sociaal netwerk van groot belang. Een buurtsportcoach die in de wijk laagdrempelige beweegactiviteiten organiseert, kan voor deze doelgroep van groot belang zijn. Buurtsportcoach André Warners: “Ik vind het fantastisch om te zien dat je mensen met weinig sociale contacten echt kunt helpen. Door te sporten of te bewegen werken ze niet alleen aan hun gezondheid, maar breidt hun sociale netwerk ook uit. Je ziet dat het ze goed doet als ze er weer even uit zijn.”

Nieuwsgierig geworden naar ons aanbod? Kijk eens op www.sportindronten.nl of neem contact op met één van onze buurtsportcoaches.