over ons
sluiten
0321 388 777

Vrijwilligersverzekering

De gemeente Dronten heeft voor haar vrijwilligers en mantelzorgers een VNG vrijwilligersverzekering afgesloten Dit betekent dat vrijwilligers en mantelzorgers die binnen de gemeente Dronten vrijwilligerswerk doen verzekerd zijn tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden.

De vrijwilligersverzekering biedt en secundaire dekking: heeft de vrijwilliger een andere verzekering waarop de schade kan worden gemeld, dan gaat die andere verzekering voor.

Als het goed is, heeft de stichting of organisatie die gebruik maakt van vrijwilligers ook zelf een aansprakelijkheidsverzekering. Het is niet verstandig om deze op te zeggen, omdat de organisatie ook voor andere zaken kan worden aangesproken die niet direct te maken hebben met vrijwilligerswerk zoals aansprakelijkheid voor het gebouw of werkgeversaansprakelijkheid. Een eigen aansprakelijkheidsverzekering is altijd goed om te hebben (zie ook onder: veel gestelde vragen in de brochure).

De verzekering dekt naast aansprakelijkheid en ongevallen voor vrijwilligers voor hun vrijwilligerswerk onder voorwaarden ook bestuurdersaansprakelijkheid.

Let op: er gelden voor de Vrijwilligersverzekering maximale verzekerde bedragen en er zijn uiteraard voorwaarden van toepassing. Verzamel i.i.g. bewijsmateriaal, foto’s, bonnetjes en een overzicht van de kosten.


Wat te doen bij schade?

Stap 1. Raadpleeg eigen verzekering

Stap 2. Is de eigen verzekering niet voldoende? Dan kunnen wij voor je uitzoeken wat de mogelijkheden zijn om aanspraak te maken op de VNG vrijwilligersverzekering. De VNG vrijwilligersverzekering is een aanvulling, geen vervanging van de eigen verzekering.

Stap 3. Wil je aanspraak maken op de VNG Vrijwilligersverzekering dan kun je contact opnemen met Winanda Wouda via w.wouda@meerpaal.nl of 06-26900575.


Meer weten?  

Bekijk deze pagina van Centraal Beheer over de VNG Vrijwilligersverzekering.