over ons
sluiten
0321 388 777

Welzijn

De Meerpaal Welzijn ondersteunt en faciliteert en werkt daarbij intensief samen met verschillende (netwerk)partners. Voor alle vragen op het gebied van zorg en welzijn kun je bij ons terecht. Binnen de vier pijlers, leefbaarheid & veiligheid, zelfredzaamheid & eigen kracht, gezonde leefstijl en participatie, werken we samen aan ieders doel. Ben je onder de 23 jaar, dan helpen de jongerenwerkers jou graag een eind op weg. Voor iedereen vanaf 24 jaar staan onze sociaal werkers klaar. Is andere hulp nodig? Dan kennen wij de weg naar professionele zorg.

Loop gerust bij ons binnen…

  • Het Koetshuis in Biddinghuizen: iedere woensdag van 13.00 tot 14.00 uur
  • De Meerpaal in Dronten: iedere maandag en donderdag van 13.00 tot 14.00 uur
  •  De Steiger in Swifterbant: iedere dinsdag van 13.00 tot 14.00 uur

De Meerpaal Recreatie | Activiteiten voor iedereen
Mensen die op zoek zijn naar activiteiten gericht op ontmoeting, ontspanning en beweging voor (veelal) senioren, kunnen terecht bij De Meerpaal Recreatie. Het activiteitenaanbod bestaat uit twee delen: de recreatieve activiteiten, waarbij deelname geheel vrijblijvend is, en het cursusaanbod, waarbij u zich opgeeft voor een bepaalde tijd.

Mensen die zich graag verder willen ontwikkelen op het gebied van dans, muziek, beeldende vormgeving, fotografie & media en theater kunnen hun hart ophalen bij De Meerpaal Academie. Klik hier voor het complete cursusaanbod.

Maatschappelijke ondersteuning
Het team van Maatschappelijke Ondersteuning richt zich op alles wat voor, door en met vrijwilligers georganiseerd wordt. Het kernwoord ‘meedoen’ speelt hierbij een essentiële rol. Of het nu gaat om de Vrijwillige Intensieve Thuiszorg, het Preventief Huisbezoek of de Vrijwilligers Vacaturebank, overal zijn vrijwilligers nodig om ervoor te zorgen dat anderen in de maatschappij blijven meedoen.

Individuele ondersteuning
Het team van Individuele Ondersteuning richt zich op het ondersteunen van alle inwoners in de gemeente Dronten en hun netwerk. Dit gebeurt vooral door huisbezoeken en keukentafelgesprekken. Dit kunnen zowel korte en éénmalige contacten zijn, bijvoorbeeld Tafeltje Dekje, als langlopende contacten, zoals mantelzorgondersteuning of het versterken van het netwerk als middel tegen eenzaamheid.