over ons
sluiten
0321 388 777

Jeugd en Jongeren

Het Jeugd- en Jongerenwerk van De Meerpaal is er voor alle jongeren uit de gemeente Dronten. De jongerenwerkers ondersteunen en begeleiden jongeren in hun persoonlijke en sociale ontwikkeling naar volwassenheid. Als deskundige op het gebied van jeugd en jongeren in hun dynamische leefomgeving zijn zij dé verbindende factor: ze leggen verbindingen tussen jongeren onderling en tussen jongeren en de samenleving.

Je komt ons overal tegen

De jongerenwerkers zijn daar waar jongeren zijn: op straat, thuis, in jongerencentra of uitgaansgelegenheden, op school of op het werk. Zij hebben een unieke publieke pedagogische functie: ze stimuleren de persoonlijke én sociale ontwikkeling van jongeren, behartigen – indien nodig – hun belangen, en geven grenzen aan.

Vertrouwen als basis

Doordat de jongerenwerkers een vertrouwensband opbouwen met de jongeren wordt de kans op een vrij dialoog tussen beide partijen vergroot. Hierbij komen wensen, behoeftes en vragen van de groep en de individuele jongere uitgebreid aan bod. Vanuit die vertrouwensrelatie gaat de jongerenwerker met de jongeren het gesprek aan over hun huidige levensstijl en mogelijkheden voor verandering. Vervolgens begeleidt de jongerenwerker de jongere naar een situatie waarin ze verder werken aan ontwikkeling, ontplooiing, het vergroten van draagkracht en het verlichten van draaglast. Jongeren bepalen daarbij zelf wat er gebeurt en nemen op vrijwillige basis deel aan de activiteiten.

Veilig

Al onze activiteiten vinden plaats onder professionele begeleiding van een van de jongerenwerkers van De Meerpaal. In een drugs-, alcohol- en pestvrije sfeer.

Hulp nodig?

Gaat het minder goed? Een probleem op school, thuis of op je werk? Wij hebben een groot netwerk om goed te helpen en snel een oplossing te vinden. Durf op tijd hulp te vragen, zo voorkom je dat een probleem misschien nog groter wordt.

Onze jongerenwerkers:

Machiel Vellema: 06-30992763, op instagram: @machiel.jongerenwerk
Aziz Doufikar: 06-10995916, op instagram: @aziz.jongerenwerk
Stefan Zuidema: 06-20490410, op instagram: @stefan.jongerenwerk
Margot Bruinekool: 06-82184441, op instagram: @margot.jongerenwerk
Rasul Beikzadeh: 06-82821081, op instagram: @rasul.jongerenwerk
Irene van Meerveld: 06-30426118