over ons
sluiten
0321 388 777

Trainingen

Training social media

Met deze voorlichting is een open gesprek mogelijk over social media, sociale veiligheid en cyberpesten. Naast voordelen en kansen brengt het gebruik van social media en gamen ook ernstige risico’s met zich mee. Cyberpesten is hetzelfde als pesten maar dan 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Niet alleen op school of op straat, maar overal, waar je ook bent. Cyberpesten bestaat onder andere uit het uitoefenen van groepsdruk, intimidatie, een uitdagend profiel aanmaken, filmpjes en foto’s posten. Digitale media maken het nog veel belangrijker voor jongeren om te weten wie ze zijn en waar hun grenzen liggen. Zelfkennis is dan ook een belangrijk thema in deze voorlichting.

Training social media voor ouders

Kinderen gebruiken steeds vaker zelfstandig social media. Als ouder is het belangrijk om je kind hierin te begeleiden. Besteed aandacht aan het onderwerp, kijk mee, maak afspraken en controleer waarmee je kind zich bezig houdt (soms is het nodig). Bovenal is het voor kinderen van belang dat ze het gevoel hebben dat zij bij hun ouders terecht kunnen. Ook hierin kan het jongerenwerk wat betekenen door middel van voorlichting.

Niet afw8ten maar VOorbereiden

Een kennismakingspel voor leerlingen uit groep 8 ter begeleiding van de overgang van groep 8 naar het voorgezet onderwijs. Diverse netwerkpartners schuiven bij dit spel aan, zoals de politie en de GGD.

Sociale kaart

Voorlichting waarbij de zoektocht naar de juiste hulpverlening wordt ondersteund.

Training op maat

Een speciale adviesvraag? Dat kan! Denk bijvoorbeeld aan workshops of trainingen over actuele thema’s als (online) pesten of groepsdruk.