over ons
sluiten
0321 388 777

Maatschappelijke Ondersteuning

Een helpende hand nodig? Het kan natuurlijk gebeuren dat je door bijvoorbeeld ziekte, ouderdom, of een gebrek aan sociale contacten niet meer alles kunt organiseren om zelfstandig te blijven functioneren. Een team van enthousiaste vrijwilligers staat klaar om hierbij te helpen. Het gaat hierbij om hulp, niet om zorg die door professionele verzorging verleend wordt. Indien wij niet de juiste hulp kunnen bieden, kennen wij de organisaties die je wél kunnen helpen.

Tafeltje Dekje

“Door Tafeltje Dekje kan ik weer gevarieerd en gezond eten.”
Elke dag een warme maaltijd klaarmaken, boodschappen doen, eten koken en alles opruimen. Dat kan een hele klus zijn als je minder mobiel bent, alleen woont of niet vaak hebt gekookt. Marion Driesman, sociaal werker: “Welke reden iemand ook heeft waarom het (tijdelijk) niet meer lukt, maakt niets uit. Ik vind het belangrijk dat mensen iedere dag kunnen genieten van een gezonde warme maaltijd.” Kijk hier voor meer informatie.

Aanmelden voor Tafeltje Dekje kan via 0321 388 777 of per mail via serviceplein@meerpaal.nl.

Vrijwillige Intensieve Thuiszorg

“Zo bijzonder dat je zomaar binnen wordt gelaten in iemands persoonlijke leven.”
Als je intensief voor een ander zorgt, is het prettig als de zorg af en toe kan worden overgedragen. Voor vele mantelzorgers geen luxe, maar een noodzaak. Maroeska den Breejen, sociaal werker: “Door de zorg tijdelijk over te dragen, kun je even loskomen van de hele situatie, nieuwe energie opdoen en weer genieten van je hobby.” Vrijwilligers van de VIT komen bij je thuis om de zorg van de mantelzorger tijdelijk over te nemen. Natuurlijk wil je dat degene die je verzorgt in goede handen is. Onze zorgvrijwilligers krijgen een training gericht op de zorg voor (chronisch) zieken of dementerenden. De vrijwilligers mogen geen verpleegkundige handelingen verrichten.

Voor meer informatie over de Vrijwillige Intensieve Thuiszorg kun je telefonisch contact opnemen via 0321 388 710 of per mail via vit@meerpaal.nl.

Praktische Hulpdienst

De Praktische Hulpdienst is er speciaal voor de mensen die wel een beetje hulp kunnen gebruiken. Zo kan het zijn dat je niet (meer) in staat bent om bepaalde activiteiten uit te voeren door een ziekte, handicap of beperking door de leeftijd. Een vrijwilliger helpt je bijvoorbeeld met boodschappen doen, werkzaamheden in de tuin of een klusje in huis. Marion Driesman, sociaal werker: “Op eigen benen staan betekent niet dat je het alleen moet doen. Soms kan een klein beetje ondersteuning voldoende hulp bieden waardoor mensen gewoon thuis kunnen blijven wonen.”

Voor meer informatie over de Praktische Hulpdienst kun je contact opnemen met de verschillende wijkteams:

Meerpaal OV-maatje

Dagelijks gaan veel mensen naar hun werk, school, sportclub, dagbesteding, of naar de supermarkt. Mensen met een beperking meestal maken meestal van jongs af aan gebruik van speciaal vervoer. Hoe mooi is het als mensen met een beperking zelfstandig reizen en zichzelf prima weten te redden? Want ook jongeren met een beperking willen vrijheid en zelf van A naar B kunnen reizen! Meerpaal OV-maatje helpt mensen bij deze eerste stappen naar zelfstandig reizen. Als vrijwilliger coach je de jongere op zijn of haar traject.

Wil je gebruikmaken van deze dienst of vrijwilliger worden? Neem telefonisch contact op met Winanda Wouda via 06 26 90 05 75.

Meerpaal Vervoersmaatje

“Mooi om mensen op deze manier uit hun sociaal isolement te halen. Soms praten ze onderweg volop. Dat geeft wel aan wat zo’n ritje voor ze betekent.”
Meerpaal Vervoersmaatje is er voor iedereen die graag een avondje naar het theater of de film wil, maar waarbij het vervoer er naartoe lastig is. Meerpaal Vervoersmaatje bestaat uit een poule vrijwilligers die graag vervoer aanbieden tegen een kleine vergoeding voor de gemaakte kilometers. Zo blijft het mogelijk om aan al die leuke activiteiten mee te doen!

Meer informatie hierover? Neem telefonisch contact op via 0321 388 710 of per mail via w.wouda@meerpaal.nl.