over ons
sluiten
0321 388 777

Individuele Ondersteuning

Iedereen heeft weleens een vraag over bijvoorbeeld eenzaamheid, moeite hebben met bewegen, een maaltijdvoorziening of een andere vraag over welzijn, een zinvolle dagbesteding of zorg. De sociaal werkers van De Meerpaal zijn er om te luisteren en te ondersteunen. We kijken áltijd eerst naar wat iemand zelf kan, want in veel gevallen kunnen familie, vrienden of buren helpen bij het vinden van een oplossing. Mocht je toch wat meer hulp kunnen gebruiken, dan zoeken we samen naar een passende oplossing. De Meerpaal biedt een breed scala aan diensten die in veel gevallen de juiste ondersteuning bieden. Soms komt het voor dat iemand hulp nodig heeft van andere instanties. In dat geval weten wij de weg!

De sociaal werkers van De Meerpaal denken mee, helpen om inzicht te krijgen in iemands situatie en geven zo nodig informatie en advies. Dit is geheel onafhankelijk en gratis, zonder dat iemand een verwijzing nodig heeft.

Ondersteuning inwoners

“De sociaal werker van De Meerpaal kon samen met mij goed verwoorden wat ik wilde.”
Wij helpen als het moeilijk blijkt een situatie te overzien of ter voorbereiding op een gesprek met een gids van de gemeente Dronten. Soms komt het voor dat je er samen even niet uitkomt. Kan niemand uit jouw kennissenkring helpen, of heb je behoefte aan iemand die met een onafhankelijke blik naar de situatie kijkt? Dan bieden wij ondersteuning. Mochten onze diensten niet aansluiten bij jouw wensen, dan zorgen wij ervoor dat je bij een andere organisatie aan het juiste adres bent.

Ondersteunen bij een netwerk

“Ik moet zoveel dingen regelen. Het is fijn dat er iemand met me meedenkt.”
Tegenwoordig is zelfredzaamheid een steeds terugkerende term. We kijken meer dan vroeger naar de eigen kracht van mensen en hun netwerk. We gaan uit van wat iemand nog wél kan, in plaats van zijn beperkingen. Belangrijk hierbij is om de vraag te stellen welke zaken voor iemand belangrijk zijn en wat iemand wil bereiken. Samen met de sociaal werker wordt gekeken welke stappen er gezet moeten worden om deze doelen te bereiken.

Meer informatie of een gesprek aanvragen? Neem contact op met Marion Driesman via 06 51 40 39 94 of per mail via Marion.Driesman@meerpaal.nl.