over ons
sluiten
0321 388 777

Welzijn in de Wijk

De Meerpaal Welzijn is actief werkzaam in de wijken van de gemeente Dronten. Misschien heb je ze al eens gespot. Dagelijks zijn ze op hun paarse fietsen onderweg naar een afspraak met jou of andere buurtbewoners. Bij ons staat de vraag van de inwoner altijd centraal. Van hieruit zoeken we met elkaar naar een passend antwoord. De Meerpaal Welzijn helpt en stimuleert de inwoners van de gemeente Dronten hun plek te vinden en hun netwerk te versterken. We signaleren, ondernemen actie en ondersteunen als dat nodig is.

Paarse bakfiets

Onze sociaal werkers zijn dagelijks in de wijken te vinden. Velen herkennen ons al aan de paarse bakfiets en -kleding. We bieden niet alleen hulp als het nodig is, maar zijn ook een luisterend oor voor alledaagse dingen. Je kunt bij ons letterlijk voor alles terecht. We kunnen niet altijd meteen de juiste hulp bieden, maar we weten wel de weg doordat we intensief samenwerken met andere instanties uit Dronten. Door zichtbaar te zijn in de wijken weten steeds meer inwoners de sociaal werkers te vinden. We zien en horen zoveel verhalen van bewoners. Deze informatie is voor ons essentieel om te ontdekken wat wij voor anderen kunnen betekenen. Soms is een klein gebaar – het aanbieden van een kop koffie en even een praatje maken – al voldoende, andere keren hebben we soms het hele team nodig om het voor elkaar te krijgen. Dat maakt het werk ook zo ontzettend leuk en veelzijdig.

Paarse camper

Vanaf maart 2023 vind je ons ook in de wijken met onze ‘nieuwe’ paarse camper. Zie je ons ergens staan, klop aan en stap binnen. De camper reist het hele jaar rond als rijdende ontmoetingsplek. Om met wijkbewoners samen te komen, onder het genot van een kopje koffie dat wordt aangeboden door team Welzijn De Meerpaal.

Buurtinitiatieven

Buurtinitiatieven juichen wij ontzettend toe. Als sociaal werkers zijn we veel in de wijken te vinden en proberen we mensen te leren kennen. Door te weten wat er speelt, kunnen we verschillende buurtinitiatieven – groot en klein – ondersteunen. Onze sociaal werkers kennen de weg binnen de gemeente en kunnen op die manier de initiatieven verder vormgeven. We willen niet zozeer werk uit handen nemen, maar proberen te helpen en te ondersteunen daar waar kan. Hoe mooi is het dat een buurt zichzelf op deze manier zo kan helpen? Daar worden wij blij van!