over ons
sluiten
0321 388 777

Locaties


De Meerpaal, Dronten

De Meerpaal is het cultureel en bruisend hart van de gemeente Dronten en de verbindingsplek tussen mensen en organisaties. Op het gebied van theater en film wordt een brede programmering aangeboden. De Meerpaal vult zich bijna dagelijks met muziek-, dans-, theater- en beeldend cursisten. Ook worden er recreatieve activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De jeugd en jongeren vermaken zich bij het Chillpoint of bij de activiteiten die ze zelf mogen organiseren. Ook is De Meerpaal actief maatschappelijk betrokken en wordt er hulp geboden via Individuele en Maatschappelijke Ondersteuning. De Meerpaal is een unieke locatie met twee theaterzalen, twee bioscoopzalen, een evenementenplein, sfeervol restaurant en verschillende vergaderzalen

De Dorpshuizen
De Dorpshuizen van Biddinghuizen en Swifterbant mogen met recht “het kloppend cultureel hart” van de dorpskernen worden genoemd. De Binding in Biddinghuizen en De Kombuis in Swifterbant nemen plaatselijk een prominente plaats in. Beide dorpshuizen bieden verschillende organisaties plek voor de meest uiteenlopende activiteiten. Ook de dependances van het gemeentehuis en van het politiebureau bevinden zich in de dorpshuizen.

Coloriet (organisatie voor verpleging en verzorging) heeft een dependance in De Kombuis in Swifterbant. Hier worden dagelijks zorgbehoevende ouderen gedurende de dag opgevangen. De sportzalen van De Steiger zijn op de doordeweekse dagen ’s ochtends het gymnastiekdomein van de lokale basisscholen. Daarnaast vinden de plaatselijke sportverenigingen van Biddinghuizen en Swifterbant hun thuisbasis in de sportzaal met voetbal, gymnastiek, badminton, handbal en volleybal.