over ons
sluiten
0321 388 777

Aanbod voor scholen

Doen wat past!

De Meerpaal Kunstwerkplaats gelooft in al het positieve dat kunst en cultuur jonge mensen kan leren: kijken, luisteren, creëren, samenwerken, verwonderen, creativiteit en het kijken naar jezelf in de wereld. De Kunstwerkplaats maakt zich, met lokale en regionale partners en aanbieders, dagelijks hard voor veelzijdig cultuuronderwijs. Jullie, leerkrachten en directeuren, kennen jullie school en kinderen als geen ander. Door onze krachten te bundelen kunnen we een prachtaanbod realiseren, dat zit als gegoten!

Creatief proces

De Kunstwerkplaats stelt het creatieve proces centraal. In alle activiteiten wordt gewerkt aan vier culturele competenties, die aan de basis staan van dit proces: beleven, creëren, reflecteren en presenteren. De ontwikkeling van deze competenties als basis van het creatieve proces sluit aan bij de uitgangspunten en kerndoelen voor kunstzinnige oriëntatie, geformuleerd door de SLO.

Cultuuronderwijs voor elke school

Hoe we dat doen? Dat bepalen we steeds weer opnieuw met elke school . Welke kaders zijn er, welke mogelijkheden zien we en welke kansen grijpen we? We werken vanuit een stevig fundament voor alle activiteiten waardoor er onderlinge samenhang is tussen producten en scholen een duidelijke lijn kunnen inzetten. We willen samen met de scholen bouwen aan een passende vorm van cultuuronderwijs voor élke school. Ook in schooljaar 2020 – 2021 gaan we graag weer met jou aan de slag!

Inschrijving

Inschrijving kan via het inschrijfformulier. We hebben twee deadlines voor inschrijving:

  • 22 juni 2020 (voor scholen die voor de zomervakantie een keuze willen maken of een lijn met ons uit willen stippelen)
  • 18 september 2020 (voor scholen die na de zomervakantie een keuze willen maken of in gesprek willen)

Team de Kunstwerkplaats

Programma 2020 – 2021

Voorstellingen voor schooljaar 2020 – 2021