over ons
sluiten
0321 388 777

De Meerpaal organiseert danslessen voor volwassenen

cursussen

Wie denkt dat hij of zij te oud is om te dansen, heeft het helemaal mis. De Meerpaal organiseert verschillende danscursussen voor volwassenen. “Tijdens deze lessen gaat het niet om de hoogte van de sprongen of de snelheid van de passen, maar hebben we volop aandacht voor houding, balans en coördinatievermogen”, aldus dansdocent Hanneke Potthoff.

De danslessen worden gegeven op alle niveaus. Hanneke: “Het maakt dus niet uit of je nog nooit een dansles gevolgd hebt, je het na jaren weer wilt oppakken of je hele leven al danst. De lessen zijn op ieder niveau te volgen en daar waar nodig, zijn we flexibel en passen we aan. Soms wat moeilijker, soms wat makkelijker.” Bij klassiek ballet voor volwassenen wordt gewerkt aan een goede lichaamshouding en kracht. Alle spieren komen aan bod en worden volop getraind tijdens deze lessen. Op maandagavond zijn de lessen voor (half) gevorderden en op dinsdagavond voor beginners.

Even helemaal uit je hoofd
“Het mooie van dansen vind ik dat je even helemaal uit je hoofd bent”, vertelt Hanneke. “Hoe vol je dag ook is geweest, tijdens de danslessen word je fysiek moe, maar komt je hoofd tot rust. Een heerlijke combinatie.” Tijdens de lessen Jazzdance volwassenen dans je op zeer gevarieerde muziek. De lessen starten standaard met een warming-up, gevolgd door buikspieroefeningen en oefeningen met betrekking tot lenigheid. De lessen zijn wekelijks op woensdagavond van 20.30 tot 21.30 uur.

datum van publicatie: 30 september 2021