over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

za 14 dec - 20.30 uur

< alle voorstellingen

Vincent Bijlo – Winterkriebels

Eindejaarsconference 2024

Cabaret Kleine Zaal €30,50

Wordt het extraparlementair cabaret, zakencabaret of minderheidscabaret? Bijlo heeft nog geen idee wat de vorm zal zijn van de eindejaarsconference 2024. Er zullen muzikale Friends zijn en zangeres Mariska Reijmerink is er zeker ook bij.

Maar verder… Bijlo: “Het is het jaar zelf dat de show schrijft. Het enige dat ik hoef te doen, is alle gebeurtenissen scherp in de gaten te houden en ze toetsen aan mijn rechtstatelijke ethiek, zonder Omtzigt des persoons. Ja, dat is heel belangrijk; ik houd het oog op het morele lachkompas en ik doe verslag van én becommentarieer een jaar dat altijd weer raarder loopt dan je ooit had kunnen denken. Natuurlijk zal er stikstof zijn, stikstof is er altijd. Politiek? Ik heb geen idee of dat tegen de tijd dat we bij jou in het theater komen nog bestaat. Trump? Het zal toch niet, we gaan het zien. Vrede? In ons land wel, buiten ons misschien niet. We merken het wel, ik weet in ieder geval al wel dat ik dit jaar lekker op de trekker naar het theater kom.

Wat het jaar ons ook zal brengen, één ding staat als een paal boven water, hij komt er, de show. Onder het motto: geef het cabaret terug aan de cabaretiers!”