over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

wo 10 jan - 20.00 uur

< alle voorstellingen

Andries Tunru

Marmer (try-out)

Cabaret Kleine Zaal €21,00

Toen Michelangelo zijn vijf-en-een-halve meter hoge blok marmer geleverd kreeg -en wat zal die flitsbezorger gevloekt hebben- wist hij: mijn meesterwerk, dé David, zit er al in. Ik hoef slechts weg te hakken wat het niet is, en het kunstwerk zal verschijnen.

Zo ook Andries Tunru. Blijmoedig en voortvarend beitelt hij weg wat er niet toe doet. Hij breekt het soms eeuwenoude gesteente open en hakt, sjort en zaagt tot niets anders dan de kern overblijft. Niet met beitels en hamers, maar met de gereedschappen die hij zo goed beheerst: messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties.

Marmer is Andries’ meest persoonlijke voorstelling tot nu toe. Over een stiefvader met smetvrees, huisraad dat door de kamer vliegt, en opgevoed worden met het ietwat verknipte “pluimenspel”.

De pers eerder over Andries:

“Andries Tunru is een heel groot talent waar we nog jarenlang van kunnen genieten. Hij heeft de brutaliteit van Youp van ‘t Hek, de epische kracht van Freek de Jonge en de innemendheid van Herman Finkers.”
~Het Friesch Dagblad

“Een zeer geslaagde voorstelling. Tunru is een ras-entertainer” (★★★★)
~NRC, recensie “In Theorie”

“Andries Tunru maakt hoge verwachtingen waar” (★★★★★)
~iLoveTheater

Over Andries Tunru
Andries Tunru won prijzen op drie verschillende cabaretfestivals en maakte furore via Lingo, Dumpert en De Slimste Mens. Hij is lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen (NPO Radio 2), en vormt samen met Stefan Hendrikx improvisatieduo Beperkt Houdbaar. Zijn eerste twee programma’s – Vlees, vis, wal en schip en In Theorie – werden lovend ontvangen door pers en publiek. In februari 2021 werd hij VIVA’s Leuke Man van de Maand. In februari 2021 werd hij VIVA Leuke Man van de Maand. Vlak er na ging het blad failliet.

Over deze voorstelling:

  • Ticketprijs inclusief consumptie