over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

za 21 dec - 20.15 uur

< alle voorstellingen

Rijk van Vulpen

Waanvoorstelling

Cabaret Grote Zaal €15,00

Het was begin januari dat Flevolander Rijk van Vulpen in de grote zaal van De Meerpaal debuteerde met zijn cabaretvoorstelling ‘Beter nooit dan laat’. Wat bedoeld was als een eenmalig avontuur krijgt met ‘Waanvoorstelling’ nu toch een vervolg.

Met zijn 58 jaar is Rijk niet bepaald een jong aanstormend talent. Daarbij heeft hij geen theaterachtergrond of enige kennis op dit gebied. Wat bewoog en beweegt hem om het toneel op te gaan? “De eerste show is vooral als impulsieve grap ontstaan. De verwachting was dat ik eenmalig op de planken zou staan. Ik had gedacht dat er een handjevol bekenden en familie zou komen en verder niet. Dat er uiteindelijk zo’n 450 bezoekers in de zaal zaten was op een positieve manier heel indrukwekkend voor me. Het feit dat er zo veel belangstelling was, de reacties zo positief waren en ik het zelf ook zo leuk vond, zorgden er uiteindelijk voor om de stoute schoenen nog maar een keer aan te trekken. Doordat ik nu een keer een voorstelling gespeeld heb, kan ik hopelijk een beetje inschatten wat het publiek waardeert. Op voorhand bedenk je van alles, maar in de praktijk moet blijken of je dat goed bedacht hebt en het verhaal wil ‘landen’ bij het publiek.”

Wat kan het publiek tijdens de nieuwe show van je verwachten? “Er zullen ook nu weer heel wat actuele en minder actuele maatschappelijke thema’s voorbij komen en natuurlijk ook de nodige flauwekul. Een aantal zaken zal ik daarbij uitvergroten tot een soort karikatuur, maar er zal ook regelmatig een serieuze (onder)toon in het verhaal zitten. Over veel zaken heb ik wel een mening en die zal ook wel duidelijk worden, veelal op een meer of minder sarcastische of satirische manier.”

“Bij de vorige voorstelling betrapte ik me er op dat de opbouw van sommige verhaallijnen beter kan. Daar houd ik bij Waanvoorstelling rekening mee. Ook zal ik proberen om nog wat meer structuur in de nieuwe voorstelling te brengen. Met de nadruk op próberen hè…”

Eerder heb je al aangegeven dat je je roots in de landbouw hebt. In de vorige voorstelling kwam dat regelmatig naar voren, doe je daar in de nieuwe voorstelling ook weer wat mee? “Zoals ik al aangaf, vind ik van veel dingen wel wat, maar op het gebied van de landbouw vinden veel mensen óók wel wat, veelal zonder kennis van zaken. Ik kan het natuurlijk niet nalaten daar ook nu weer wat mee te doen.”

Net als tijdens de vorige show, zal Klaas Mazereeuw van Urk voor de muzikale ondersteuning zorgen.

Meer info lees je op rijkscabaret.nl.

Beeld: Peter van Woerden en Karin Sevink