over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

do 20 apr - 20.15 uur

< alle voorstellingen

Hendrik Groen

Opgewekt naar de eindstreep

Toneel Grote Zaal 1e Rang €34,00

Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar De Meerpaal. Wederom belooft dit een grappige en aangrijpende voorstelling over het ouder worden, vol met nieuwe belevenissen! Hendrik moet constateren dat hij steeds vergeetachtiger wordt. Hij besluit in deze ontroerende komedie opnieuw een dagboek bij te houden om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten.

  • “Allerlaatste etappes van sympathieke oude man ontroeren behoorlijk. Hartveroverend en buitengewoon mooi.” – Theaterkrant
  • “Een wonderlijk hoogtepunt is […] een gezamenlijke, woeste interpretatie van de Rockhit ‘Born to be wild’ voor rollator en scootmobiel.”Noord Hollands Dagblad
  • “Binnen 5 minuten ben je om” – Dagblad van het Noorden

Na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord moet Hendrik Groen constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden. Naast Beau Schneider en Britte Lagcher spelen onder andere ook Nikkie Kuis en Leendert de Ridder in deze voorstelling.

Toneelschrijver Jibbe Willems: “Ik vond het bewerken van Opgewekt naar de Eindstreep troostrijk. Ik herken mijn overwegingen en twijfels over het (echt) ouder worden in de reflecties van Hendrik Groen en put tegelijkertijd hoop uit zijn perspectief. Zijn pogingen in goede banen te lijden wat onvermijdelijk is – verlies van grip en decorum, een vorm van sterven bij leven – is helder, zowel grappig als pijnlijk, en zeer aangrijpend.”

Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: De zalen bij Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is, zaten avond aan avond vol.

Over het boek Opgewekt naar de eindstreep schreef de pers:

  • “Overtuigend en ontroerend” – NRC Handelsblad
  • “Vol humor en tragiek” – Algemeen Dagblad

📅 Te zien bij deze theaters in de regio:
11 januari – Schouwburg Ogterop (Meppel)
20 januari – ’t Voorhuys (Emmeloord)
17 februari – De Voorveghter (Hardenberg)
25 februari – De Tamboer (Hoogeveen)
9 maart – De Meerpaal (Dronten)
23 maart – De Meenthe (Steenwijk)
25 maart – Zwolse theaters (Zwolle)

Koop kaarten →

Over deze voorstelling:

  • Ticketprijs inclusief consumptie
  • Versoepelde retourregeling tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling (lees hier meer)

 

Foto’s: Raymond van Olphen