over ons
sluiten
0321 388 777
'Gebaseerd op de documentaire van Jessica Villerius.'
tickets

za 30 mrt - 20.15 uur

< alle voorstellingen

Emma wil leven

Solo Stories

Toneel Grote Zaal

De voorstelling Emma wil leven brengt, na de documentaire, opnieuw een ode aan Emma en geeft haar boodschap door. Emma is slim, sportief, grappig … en weegt 40 kilo. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen?

> Medewerkers van De Meerpaal Welzijn zijn voor & na de voorstelling zichtbaar aanwezig als aanspreekpunt/klankbord rondom de thematiek. ‘eetstoornissen’. Spreek ze gerust aan om ‘Emma wil leven’ voor of na te bespreken.

Emma is 12 jaar als ze gediagnosticeerd wordt met anorexia. Jarenlang streed ze tegen deze verschrikkelijke eetstoornis, tot ze het absolute dieptepunt bereikte. Ze vertrok naar een kliniek in Portugal, om daar een intensieve behandeling te ondergaan. Want Emma wilde maar één ding: leven. Maar het meedogenloze monster dat anorexia heet, vrat haar van binnen volledig op. In april 2016 overleed Emma, 18 jaar jong.

Emma heeft in haar laatste dagen haar grootste wens uitgesproken: een documentaire over haar leven. Zodat al die andere slachtoffers van een eetstoornis er steun in vinden. Tv-maker Jessica Villerius reconstrueerde het leven en de lijdensweg van Emma, zonder haar ooit te hebben ontmoet, door betrokkenen te interviewen en gebruik te maken van de door Emma zelf gefilmde beelden tijdens de laatste weken van haar leven. De documentaire over Emma werd op 22 november 2016 uitgezonden op BNN, in een Anorexia Special welke gepresenteerd werd door Sophie Hilbrand. In 2017 won de documentaire de NVvP-Media Prijs.