over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

zo 19 sep - 14.30 uur

< alle voorstellingen

Dutch String Collective

Schubert

Concert / Klassiek / Muziek / Theaterconcert Grote Zaal €18,50

Het Dutch String Collective brengt je Schubert, een voorstelling over het dramatische leven van de sympathieke componist

Luister naar de prachtige muziek van Franz Schubert, geplaatst in de context van zijn leven en tijd. Leer hem kennen door het persoonlijke drama van zijn ziekte, het mysterie omtrent zijn liefdesleven. De beroemde stukken die hij schreef worden gespeeld door uitmuntende musici, het Dutch String Collective.

Franz Schubert
het leven van Franz Schubert is minstens even opmerkelijk als dat van Amadeus Mozart. Beiden hadden een fantastisch muzikaal talent. Beiden stierven op relatie jonge leeftijd. Maar waar Mozart al vanaf jonge leeftijd gezien werd als wonderkind, wisten alleen de vrienden van Schubert hoe bijzonder hij was, toen hij op zijn 31e stierf.

Pas jaren later zou zijn genie worden ontdekt. Tegenwoordig noem je de naam van Schubert in één adem met Mozart en Beethoven. In deze voorstelling wordt het echte verhaal van Schubert verteld door middel van brieven, dagboeken, schilderijen en nalatenschappen. Waarom kreeg hij de niet de kansen die Mozart had?

Over Dutch String Collective
Het Dutch String Collective bestaat uit een groep gerenommeerde strijkers uit de klassieke muziek. Samen met meesterpianist Jonathan Waleson spelen ze de mooiste en beroemdste stukken van Franz Schubert. Marieke de Bruijn speelt viool, én vertelt het levensverhaal van Franz Schubert. De muziek en het verhaal voeren je mee in het leven van deze wonderbaarlijke componist, en deze wordt zo een dierbare vriend die je niet meer wilt missen.

Een lekker begin van je theaterbezoek in ons Grand Café.
Kom vooraf een lekker hapje eten en maak zo je theaterbeleving nog leuker! In het nieuwe theaterseizoen serveren we voorlopig alleen platé gerechten (hoofdgerechten). We serveren regelmatig nieuwe gerechten, met verse seizoenproducten. Wij zorgen er natuurlijk voor dat je na je gezellige etentje op tijd in de theaterzaal kunt plaatsnemen. Bekijk hier onze actuele menukaart. Heb je bepaalde dieetwensen of allergieën? Laat het ons weten. Voor meer informatie en reserveringen: 0321 388 777 of info@servicepleindronten.nl. NIEUW: je kunt nu ook een tafel reserveren voor een gezellige nazit.

Wat je vooraf moet weten
Er valt weer heel wat te genieten in het nieuwe theaterseizoen. Natuurlijk met inachtneming van de actuele richtlijnen van de Rijksoverheid. We bieden een veilige omgeving voor jou, de artiesten en alle medewerkers voor en achter de schermen. Meer informatie hierover vind je hier. Lees het aandachtig door. Samen zorgen we zo voor een veilig, verantwoord en bovenal onvergetelijk theaterbezoek.

Duur voorstelling: circa 75 minuten (zonder pauze).