over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

di 24 mrt - 20.15 uur

< alle voorstellingen

De Johannes Passie van J.S. Bach

Apollo Ensemble

Klassiek Grote Zaal €22,50

Als afsluiting van een drieluik voert het Apollo Ensemble in 2020 de Johannes Passion van Bach uit. Bach componeerde dit meesterwerk na het bestuderen van twee andere bijzondere passiewerken: de Brockes-passionen van Händel en Telemann. Hij raakte zeer geïnspireerd door de poëtische teksten van de dichter Barthold Heinrich Brockes en door de muzikale vondsten van Händel en Telemann. Dat is duidelijk terug te horen in zijn Johannes Passion. Het is een uiterst dramatisch werk geworden, met indringende aria’s, levendige recitatieven en omvangrijke koren. De uitvoering in kleine bezetting, met een achttal solisten en een instrumentaal ensemble van 15 musici, maakt de wensbaarheid en doorzichtigheid groter en verhoogt zo de dramatiek.

Over het Apollo Ensemble

Het Apollo Ensemble bestaat uit topmusici uit alle delen van de wereld en heeft als thuisbasis Nederland. Het internationaal toonaangevende muziekgezelschap, dat in verschillende bezettingen optreedt, speelt muziek van vroeg barok tot vroege romantiek. Het speelde op grote podia en festivals tijdens tournees door onder meer Australië, Rusland, Italië, Frankrijk, Kroatië en de Verenigde Staten. Ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig bestaan bracht het Apollo Ensemble onlangs de cd Het Hoofd van Haydn uit. Het album verscheen in combinatie met de gelijknamige roman van Theun de Vries, die voor deze gelegenheid opnieuw werd uitgegeven. In juni 2019 maakte het ensemble zijn opwachting op de Händel-Festspiele in het Duitse Halle. Van 2018-2020 voert het Apollo Ensemble een drieluik uit met drie op teksten van Brockes gebaseerde passies. Van dit drieluik worden TV-registraties gemaakt die wereldwijd worden uitgezonden voor het klassieke TVkanaal Stingray Classica (Brava).

Nieuw: deze voorstelling behoort tot de categorie Pioniertjes!
Als je in de voorverkoop minimaal 3 voorstellingen boekt, mag je een Pioniertje naar keuze uitzoeken voor slechts € 10,00. Word een echte theaterpionier! Pioniertjes zijn voorstellingen van artiesten die je misschien niet of nog niet zo goed kent, maar zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Kom ook dineren in ons Grand Café! 

Wist je dat je voorafgaand aan de voorstelling heerlijk à la carte kunt dineren in De Meerpaal? Ons Grand Café kent een maandelijks wisselend menu, inspelend op het seizoen. Bekijk onze actuele menukaart of informeer naar de mogelijkheden. Heb je bepaalde dieetwensen of allergieën? Laat het ons weten. Voor meer informatie en reserveringen kun je contact opnemen via 0321 388 777 of mailen naar info@servicepleindronten.nl.

alle voorstellingen (0)

Ook iets voor jou?