over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

zo 7 nov - 15.00 uur

< alle voorstellingen

Carel Kraayenhof Quartet

100 jaar Piazzolla

Muziek / Muziektheater Kleine Zaal €20,00

Met de theatervoorstelling ‘100 jaar Piazzolla’ eren de musici van het Carel Kraayenhof Quartet hun muzikale idool Astor Piazzolla, ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar.

Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather, een ware held, die zijn hele leven beïnvloed en gevormd heeft. Vanaf dat eerste moment waarop Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: “Speel eens wat voor me jongen”, was de liefde wederzijds.

Het leven van de grote Hollander met zijn Argentijnse hartklop blijft voor altijd verbonden met de geniale Argentijnse Maestro. Als vader van de tango nuevo nodigde Piazzolla Carel persoonlijk uit om te soleren in zijn ‘Tango Apasionado’Door het optreden van Kraayenhof bij het koninklijk huwelijk werden veel mensen diep geroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla.

De muzikale ‘compañeros’ van het Carel Kraayenhof Quartet
Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek. Hij begeleidde Amelita Baltar, de geliefde van Piazzolla en eerste vertolkster van zijn ballades en liederen.

Al meer dan tien jaar reizen deze vier tangueros samen over de wereld, met hun ‘Sexteto Canyengue’ en met het ‘Carel Kraayenhof Ensemble’. Ook namen zij samen acht platen op en speciaal voor ‘100 jaar Piazzolla’ formeren zij nu het Carel Kraayenhof Quartet.

In ‘100 jaar Piazzolla’ worden instrumentale juweeltjes afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros. Een schitterend eerbetoon aan de Maestro!

Let op: Bij binnenkomst in het theater vragen we je om je ‘coronatoegangsbewijs’ te tonen. Deze kun je digitaal (via de Coronacheck-app op je telefoon) of op papier laten zien. Klik hier voor meer informatie.

Over deze voorstelling:
– Ticketprijs inclusief consumptie
– Ongeplaceerd (geen vaste stoelkeuze)
– Meer corona-info →