over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

vr 30 sep - 20.15 uur

< alle voorstellingen

Boer Zoekt Land

Deel 2 van het Drieluik 'Flevo-land van de Toekomst'

Muziektheater Grote Zaal €22,50

Muziektheaterproductie Boer Zoekt Land speelt zich af in de Noordoostpolder, vlak na de drooglegging midden in de Tweede Wereldoorlog. We bevinden ons in een van de vele barakken die waren gebouwd om de medewerkers, die hielpen bij de ontginning van de polder, samen met hun gezinnen  te huisvesten. We volgen de verwikkelingen van een aantal karakters uit het verhaal rondom de ontginning en kavelverdeling die daarop volgde. 

Anna Molenaar, die samen met haar broer Adriaan, hoopt op een boerderij. Daar is ook Jan Kramer, een verbitterde visser uit Urk die door de inpoldering zijn nering is kwijt geraakt en zich nu, tegen zijn zin in, moet zien te vestigen op het, door hem zo gehate, nieuw Land. Marga de Vries een Joods meisje die op de vlucht voor de Duitsers en in de NOP ondergedoken is. En anderen die hoopten in aanmerking te komen voor een boerderij maar dan moeten ze uiteraard wel door de strenge selectie van de commissie komen. 

Het verhaal wordt muzikaal begeleid door een geweldig professioneel mini orkest o.l.v. Rosite van der Woude, met muziek uit alle genres. 

Boer Zoekt Land is een echte eigen Flevolandse productie en wordt  in samenwerking gerealiseerd door:

TOP solisten uit Almere en Lelystad en omgeving
Gemengd koor Cantabilé uit Tollenbeek
Gemengd koor Alliance uit Swifterbant
Dansafdeling Kubus uit Lelystad

Regie is in handen van Hugo Haenen.