over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

za 14 okt - 15.00 uur

< alle voorstellingen

Boer Boris is de Baas (4+)

Prentenboekjesfestival (kinderboekenweek)

Familie / Jeugd Grote Zaal €12,50

Al 10 jaar lang beleeft Boer Boris – in talloze boeken – avonturen op en rond zijn boerderij. In Boer Boris is de baas komen de bekende tekeningen van Philip Hopman en de fantasievolle teksten van Ted van Lieshout nu ook op het toneel tot leven. Bij aanvang staat een enorme (kijk)doos op het podium. Langzaam maar zeker vouwen de technici deze open, waarna een driedimensionaal theater ontstaat. Daar verschijnen Boer Boris, zijn machines, de boerderijdieren en zelf de vogelverschrikkers!

De voorstelling volgt het verloop van een dag en ieder dagdeel maakt Boer Boris iets nieuws mee. Hij krijgt een cadeau, helpt waar hij kan met zijn rode tractor en houdt de technici in de gaten, want die maken steeds ruzie.

“Wie is er hier de Baas?
Jij niet, pas op, afblijven, kijk uit!
Waarom zat je nou daaraan, waarom?
Wie is er hier de baas?
Ja, nou is het stuk, helaas.”

Als de technici zich ook nog met de inhoud van de verhalen gaan bemoeien en zelf Boer Boris willen spelen, moet Boris ingrijpen.

“Wie is er hier de baas? Boer Boris is de baas.”

Boer Boris is de baas is gebaseerd op de bekende prentenboekreeks, maar je hoeft de verhalen niet op voorhand te kennen. Boer Boris is in geïllustreerde vorm onderdeel van de voorstelling. Een voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar die zichzelf en de wereld om zich heen ontdekt, over identiteit, en oorzaak en gevolg.

Deze voorstelling is onderdeel van het Prentenboekjesfestival!
Een heerlijke middag met voorstellingen en superleuke activiteiten. Meteen bij binnenkomst vanaf 13.00 uur kom je in de theatrale boerderij. Van boerin Marianne leren de kinderen al zingend en spelend van alles over de natuur. Bezoek daarna de gloednieuwe voorstelling Boer Boris is de baas (4+) en Gonnie en Gijsje (2+) om 14.30 uur en om 16.00 uur. Natuurlijk inclusief een glaasje limonade.

📚 Dit heerlijke festival voor peuters en kleuters en alle papa’s en mama’s is het slotstuk van de Kinderboekenweek. We organiseren dit in samenwerking met de Bibliotheek FlevoMeer. Ook daar valt op deze dag van alles te beleven! Een knapzakspeurtocht en voorleesmomenten. De BieBus staat op het Binnenplein, mét Bibi Boek.

🍴 Van 13.15 tot 14.00 uur geeft Sjef Torrie met een workshop Gezonde Snoep voor de kleintjes (té leuk!). Meer weten? Click hier.

🍴 Vanaf 13.30 uur is er de hele middag een kraam met super lekkere poffertjes!

Sjef Torrie geeft een workshop Gezonde Snoep. Van 13.15 tot 14.00 uur.

Over deze voorstelling:

  • Ticketprijs inclusief consumptie