over ons
sluiten
0321 388 777
'Iedereen kan foto's maken, maar niet iedereen kan fotograferen!' Fred van Welie
< alle cursussen

Fotografie

16+

Niet de camera is belangrijk, degene achter de camera wel…  Of je nou een beginner bent, gevorderd of gewoon wilt kennismaken, dan leer je tijdens deze korte cursus kijken voordat je een foto maakt. We werken met eenvoudige, wel instelbare systeemcamera’s tot de meer uitgebreide spiegelreflexcamera. Je werkt met je eigen camera; wat kan je meer met jouw camera behalve fotograferen op de automatische stand.

De eerste avonden duiken we in de techniek, wat zijn al die knopjes en wat kan je ermee. Waarom en wanneer gebruik je diafragma en/of sluitertijd voorkeur en wat kan je met de witbalans en ISO waarden? Je leert deze camera functies begrijpen en je gaat in deze cursus natuurlijk ook lekker praktisch aan de gang!

€ 8,25 (<21) | € 10,30 (21+)Beginner, Gevorderd, Kennismaken28 januari
Jongeren, VolwassenenDronten6Donderdag: 20.00 - 21.30 uur

Compositie is de basis van fotografie: De regel van derden is waarschijnlijk de meest bekende compositieregel, maar er zijn er meer. Wat gebeurt er als je deze regels toepast of juist doorbreekt? Aan de hand van voorbeelden nemen we alles door.

We behandelen onder andere reis, straat, natuur, portret, sport en macro fotografie. Daarnaast krijg je ideeën aangereikt over de diverse belichtingsmogelijkheden en het gebruik van eenvoudige hulpmiddelen zoals statief, flitser en reflectieschermen.

Bekijk hier het volledige programma.

 

De cursus start bij minimaal 8 deelnemers.

Meer informatie?
Bel voor meer informatie over deze cursus met 0321 388 777 of mail naar activiteiten@meerpaal.nl