over ons
sluiten
0321 388 777

vr 5 jan - 20.00 uur

< alle activiteiten

Rijk van Vulpen – Beter nooit dan laat

Zakelijk

Let op: ondanks dat er een stoelnummer op de kaarten kunnen staan, is deze voorstelling ONGEPLACEERD!

 

Voor Rijk is de cabaretvoorstelling ‘Beter nooit dan laat’ zijn debuut op het podium. Niet gehinderd door enige kennis of ervaring op dit gebied neemt hij tijdens deze voorstelling de bezoeker mee langs diverse thema’s.

Met een flinke dosis zelfspot, sarcasme en eigengereidheid laat hij zijn licht schijnen over allerhande actuele en minder actuele thema’s, van politiek tot diverse andere onderwerpen die op de maatschappij van invloed zijn. Zijn roots heeft hij in de agrarische sector en dat zal tijdens de voorstelling ook regelmatig tot uitdrukking komen. Politiek vast niet altijd correct en veelal door een gekleurde bril kijkend, hoopt hij op een soms humoristische, maar vaak ook wat schurende manier tenminste mensen tot nadenken aan te zetten.

Met zijn 58 jaar is Rijk de jongste niet meer, zeker niet om te debuteren met een cabaretvoorstelling. Wat beweegt hem om dit toch te doen? “Het is geen lang gekoesterde droom of zo. Meer één van de opwellingen waar m’n leven zich mee aan elkaar rijgt. Het is een uitdaging voor me om er gewoon te gaan staan en het dan maar te laten gebeuren. Veel zaken heb ik wel een mening over en ventileer die ook wel op verschillende manieren, dit is dan weer eens een andere. Achteraf zal blijken of het een goede keuze was. Vandaar ook dat ik m’n voorstelling ‘Beter nooit dan laat’ genoemd heb. Of dat de goede naam is, dat is dan aan de bezoekers om na afloop vast te stellen. Ik ga er voorlopig maar van uit van wel. Mensen moeten het zo hier en daar niet met een korreltje, maar met een pot zout nemen. Voor de zekerheid misschien handig om een goed boek mee te nemen, als het dan erg tegenvalt… Al met al beloofd het een voorstelling te worden die mensen niet snel zullen vergeten, hoe graag ze dat misschien ook zouden willen…”