over ons
sluiten
0321 388 777

Urban Trail Dronten

Klik hier voor een foto-impressie!

Zondagmiddag 4 juni 2023 is de allereerste Optisport Urban Trail Dronten van De Meerpaal.

Hardlopend op ontdekking mét en door Dronten!

Houd je van wandelen of hardlopen en ga je graag een uitdaging aan? Dan is de Urban Trail Dronten wat voor jou! Een recreatieve run in drie categorieën, voor deelnemers vanaf 6 jaar. Voor beginnend en getrainde lopers. Je loopt door de straten van Dronten en ontdekt op een unieke manier mooie plekken en gebouwen die de gemeente rijk is. Het is geen wedstrijd waarbij winnen centraal staat. Meedoen is het belangrijkste. Iedereen kan meedoen. Het gaat om het plezier en de uitdaging van het lopen en het ontdekken van Dronten.

De inschrijving is geopend.

Kom in beweging en schrijf je hieronder in!

 

Inschrijven 2,5 km wandelen € 6,00

Starttijd: 14.00 uur
Deze afstand is speciaal voor ongetrainde wandelaars. Omdat iedereen mee moet kunnen doen.

Inschrijven 5 km hardlopen € 6,00  

Starttijd: vanaf 14.15 uur 

Inschrijven 5 km wandelen € 6,00  

Starttijd: vanaf 14.50 uur

 • voor deelnemers vanaf 6 jaar
 • de inschrijfkosten zijn € 6,00
 • na afloop ontvang je een medaille als herinnering aan deze unieke ervaring
 • het aantal deelnemers is gemaximeerd, dus wees er snel bij
 • inschrijven is mogelijk tot aanvang van het event
  (schrijf je pas 3 of 4 juni in, dan graag deze pagina in de gaten houden voor de laatste informatie)
 • de eerste groep start om 14.00 uur, de laatste om 15.00 uur
 • je persoonlijke starttijd ontvang je ruim voor aanvang
 • verwachte eindtijd binnenkomst laatste lopers 16.00 uur
 • de festiviteiten op het binnenplein van De Meerpaal eindigen uiterlijk 18.00 uur

De route
Je gaat (hard)lopend op ontdekking door Dronten! Startpunt is het Meerpaalplein en finish ín De Meerpaal. Er wordt in groepjes gestart. De route loopt langs en dóór bijzondere locaties en gebouwen. Zo kom je op plekken waar je normaal niet zo snel komt. Bijvoorbeeld door het gemeentehuis en politiebureau en door de theaterzaal heen. Wil je komen kijken en aanmoedigen? Dat kan langs de route en op het binnenplein van De Meerpaal.

Let op: de route loopt ook door gebouwen heen, inclusief traplopen. Hierdoor is de route niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelgebruikers. Bij een eventuele volgende editie gaan we alles in het werk stellen om hier een extra route voor te realiseren.

Tassenafgifte
Als deelnemers van de Optisport Urban Trail Dronten kun je bagage/tassen afgeven bij de hoofdingang van De Meerpaal, aan de linkerkant, voor het Grand Café. De tassenafgifte is open van 13:00 tot 18.00 uur. Let op: afgeven is op eigen risico, dus laat er geen waardevolle spullen in achter.

Verkeersveiligheid
Als deelnemer aan de Optisport Urban Trail Dronten ben je tijdens het evenement een volwaardig deelnemer aan het verkeer. Niet alle wegen zijn afgezet en een groot gedeelte van het parcours loopt over het trottoir. Blijf dus tijdens het evenement goed opletten. Vooral bij oversteekplekken, ook al staan er vrijwilligers op het parcours om het zoveel mogelijk in goede banen te leiden. Volg de aanwijzingen van de vrijwilligers langs de route en op de speciale locaties op.

AVG
Tijdens het event worden foto’s en filmopnames gemaakt die door De Meerpaal gebruikt kunnen worden in de communicatie. Als je hier bezwaar tegen hebt, graag vooraf kenbaar maken bij de organisatie.

Calamiteiten/noodnummer
In geval van calamiteiten is een hulpverlener beschikbaar. Bel hiervoor dit nummer van Medical Support: 06-17 13 33 91. Tip: sla dit nummer voor de zekerheid op in je telefoon.

Douchen/omkleden
Er is geen omkleedgelegenheid in De Meerpaal, dus kom in je sport-/wandelkleding naar De Meerpaal. Er is ook geen mogelijkheid om na afloop te douchen in De Meerpaal.

Kom kijken en aanmoedigen bij de Optisport Urban Trail Dronten zondag 4 juni 2023.
We nodigen iedereen uit om langs het parcours of bij start en finish te komen kijken om er samen met deelnemers, partners, vrijwilligers en het publiek een onvergetelijk sportief evenement van te maken. Om 14.00 uur start (vanaf het Meerpaalplein) de eerste groep deelnemers aan hun route van de allereerste urban trail door Dronten. Daarna vertrekken groepsgewijs alle lopers van de drie afstanden.  Al vanaf 13.00 uur kunnen deelnemers zich melden bij de wedstrijdtafel om een bandje op te halen, eventuele bagage af te geven en aan de warming up te beginnen. Vanaf dan wordt de spanning richting het startsein opgebouwd. Het hele evenement wordt omlijst met muziek en gezelligheid om deelnemers en het publiek te enthousiasmeren. Vanaf 15.00 uur draait een DJ in De Meerpaal om iedereen muzikaal te onthalen en de medailles uit te reiken.

De organisatie
De Meerpaal / Sport in Dronten is initiatiefnemer en organisator van dit sportieve evenement. Optisport heeft zich als hoofdsponsor aan het event verbonden. Daarom heet deze run de ‘Optisport Urban Trail Dronten’. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • t’ Dok  / Optisport
 • Huis van de Gemeente Dronten
 • AV Flevo Delta
 • Aad de Jonge zwembad
 • Politie Dronten
 • Ontmoetingspark buiten
 • Rede passage / Suydersee Stadscentrum Dronten