over ons
sluiten
0321 388 777

“Wat jouw ogen zien maken je handen”

cursussen

Heb jij er weleens aan gedacht om te gaan edelsmeden? Tijdens de kunstexpositie van kunstdocenten in De Meerpaal (30-1 -24-3) werp je onder meer een blik op de mooiste sieraden. Hoe leuk is het om ze zelf te maken!? Marjolein van Lubeck kan jou daar heel goed bij helpen, want zij geeft de cursus Edelsmeden bij ons. Een mooi moment om haar wat vragen te stellen over deze cursus…

Wat maakt edelsmeden zo leuk?

Het mooie aan edelsmeden is om de technieken te ontdekken voor het vormen van verschillende materialen. Als basis het zilver en goud, maar ook gecombineerd met andere materialen ontstaat een eindeloze mogelijkheid tot het maken van iets unieks.

Wat is er zo leuk aan jouw lessen?

Het is altijd gezellig en je kan er heel veel leren, ook van elkaar, in een ongedwongen sfeer. We inspireren elkaar enorm. 

Wat doe je allemaal tijdens de les?

We smeden en solderen en als laatste zijn we uiteraard bezig met de afwerking, het schuren en polijsten.

Bij kunst moet je je soms ook weleens kwetsbaar opstellen. Hoe begeleid jij jouw cursisten daarin?

Om een sieraad te maken moet je er je gevoel in leggen. Waarom doe je dit en hoe past dit bij jouw ontwerp. Daarbij daag ik mijn cursisten uit om net dat stapje verder te gaan, want ook bij het sieraden maken geldt, zonder wrijving geen glans.

In hoeverre mogen cursisten binnen jouw lessen met eigen inbreng komen?

Het is behoorlijk individueel en iedereen mag met eigen ideeën en ontwerpen komen, indien haalbaar uiteraard.

Wat is de mooiste feedback die jij weleens hebt teruggekregen van een leerling?

Het lijkt zo makkelijk als je het voordoet en jij weet ook echt alles...Jeetje jij bent echt een kunstenaar; wat jouw ogen zien maken je handen.

Waarom moeten geïnteresseerden niet langer twijfelen, maar zich gewoon opgeven voor jouw cursus?

Gewoon niet twijfelen. Iedereen kan het leren, ook diegenen die bang zijn het niet te kunnen of niet creatief genoeg denken te zijn. We zijn er met en voor elkaar!

 

datum van publicatie: 6 februari 2024