over ons
sluiten
0321 388 777

Verenigingen krijgen podium tijdens nieuw festival

algemeen

Drontenaren maken op zaterdag 16 september van 13.00 tot 17.00 uur kennis met allerlei kunstvormen tijdens het gloednieuwe Festival Amateurkunst Dronten. De inwoner geniet op deze dag van muziek, dans, theater en beeldende kunst. In De Meerpaal zijn er workshops, optredens en is er een informatiemarkt waar de kunstverenigingen uit de gemeente Dronten zich presenteren. Alle activiteiten zijn gratis.

Verenigingen versterken
Binnen de gemeente Dronten wordt kunst ruim gefaciliteerd. Kunst zorgt voor persoonlijke ontwikkeling en is ook op sociaal gebied belangrijk. Het kunstaanbod in de gemeente Dronten is weliswaar groot, maar nieuwe leden en vrijwilligers voor de talloze verenigingen zijn altijd welkom. Zeker na corona kunnen ze zo’n impuls goed gebruiken. Tijdens het festival worden bezoekers enthousiast gemaakt om zich aan te sluiten bij één van de verenigingen. Koren treden op en bijvoorbeeld deelnemers aan de workshop line dance komen erachter of deze dansvorm iets voor ze is. Kinderen vermaken zich in een muzikale speeltuin waar ze instrumenten uitproberen.

Gids Amateurkunst
Het festival geeft de bezoeker een goed overzicht van welke verenigingen er zoal zijn in de gemeente. Om dat overzicht vast te houden wordt de Gids Amateurkunst uitgedeeld. In deze gids stellen alle verenigingen in de gemeente zich voor. Ook staat er praktische informatie in, zoals wanneer de repetitieavonden van de verschillende koren zijn.

Bezoek het festival
Het koor ’n Lach en ’n Traan trapt het Festival Amateurkunst Dronten om 13.00 uur af met een openingslied. Daarna opent Siert Jan Lap, wethouder van Kunst & Cultuur, het festival. Hij krijgt dan de eerste Gids Amateurkunst overhandigd. Het complete programma is terug te vinden op deze pagina.

datum van publicatie: 5 september 2023