over ons
sluiten
0321 388 777

Tentoonstelling Lixenberg in Perspectief

algemeen

In 2022 bestaat Dronten 50 jaar. Om dit te vieren wordt er op initiatief van de gemeente een bijzonder tentoonstellingsproject georganiseerd met, voor vele onbekende, werk van Cyril Lixenberg.

Kunstplatform TAAK werd door de Gemeente en de erven van Lixenberg gevraagd dit project te ontwikkelen. Theo Tegelaers treed hierbij op als curator van het projetct. De tentoonstelling zet de buitenbeelden van Lixenberg in perspectief van het rijke oeuvre van deze kunstenaar en zal te zien zijn van 9 oktober tot 6 november in De Meerpaal.

Crowdfunding
De gemeente heeft een aanzienlijk budget ter beschikking gesteld en een aantal cultuurfondsen zijn al bereid gevonden bij te dragen aan dit bijzondere project.

Nu doet de organisatie graag een beroep op sponsoren, zakelijk en particulier, om ook de publicatie mogelijk te maken. Hier is inmiddels een Crowdfunding voor gestart. De tentoonstelling komt immers ook tot stand met uitgebreide participatie van velen binnen en buiten Dronten. Dit past in de geest van Cyril Lixenberg zelf, die beeldende kunst zoveel mogelijk van en voor de mensen wilde laten zijn.

datum van publicatie: 7 september 2022