over ons
sluiten
0321 388 777

‘Tekenen en schilderen werkt zo ontspannend, je wil gewoon niet stoppen’

cursussen

Bij De Meerpaal ben je aan het juiste adres als je van tekenen en schilderen houdt. We bieden de leukste cursussen aan waarbij we rekening houden met het niveau van de ‘kunstenaar’. Irma Haverkamp volgt de cursus Tekenen en Schilderen voor gevorderden:

Het tekenen is mij met de paplepel ingegoten. Mijn moeder hield ook erg van tekenen en had eigenlijk naar de kunstacademie willen gaan. Mijn vader was leraar. Hij gaf altijd cijfers voor wat mijn twee zussen en ik gemaakt hadden. Wij gingen, met de kookwekker als stopwatch, iets wat op tafel stond natekenen. Toen ik jong was tekende ik dus heel veel. Het schilderen kwam op wat latere leeftijd. De laatste jaren heb ik helaas voor beide dingen wat minder tijd, omdat ik ook druk ben met de muziek. Ik ben (alt)violiste en geef ook viool en altviool les.

Alles om mij heen vergeten
Ik ben heel blij dat ik door de cursus Tekenen en Schilderen toch bezig kan zijn met mijn hobby. Wanneer ik aan het tekenen of schilderen ben, ben ik zo gefocust dat ik alles om me heen even vergeet. Het werkt zo ontspannend. Je wilt gewoon niet stoppen. Het inspireert en je krijgt telkens nieuwe ideeën. Ik vind het verder ook fijn dat ik via de cursus al wat nieuwe mensen heb leren kennen. Ik woon hier nog niet zo lang. Het is elke dinsdagochtend zo gezellig. Tijdens de cursus leer je met verschillende technieken te werken, zoals acryl en aquarel maar ook potlood, houtskool en pastelkrijt bijvoorbeeld. Wat heel fijn daarbij is, is dat de materialen die we gebruiken van hoge kwaliteit zijn.

Goede flow, dan geweldig
Wanneer alles lukt geniet ik het meeste van tekenen en schilderen. Op het moment dat dat niet het geval is, kan ik het maar moeilijk loslaten. Ik denk dat ik daarom graag met acrylverf werk. Als iets je niet bevalt kan je met die verf nog makkelijk aanpassingen maken.

Fantastische lerares
De lessen zijn echt heel goed en dat is natuurlijk dankzij onze lerares, Sietsia Wildeman. Ik krijg zoveel inspiratie van en door haar. Wanneer ik het met anderen heb over de cursus, vertel ik ook vaak over haar. Voor de cursus die ik doe is het fijn als je wat ervaring hebt, hoewel, als je talent hebt, komt het allemaal goed. Sowieso kan ik het echt aanraden om deze cursus te gaan doen. Voor je eigen plezier, je ontwikkeling, nieuwe inspiratie en gewoon voor de gezelligheid.”

Enthousiast geworden? Bekijk ons cursusaanbod voor beeldende kunst op deze pagina

 

datum van publicatie: 25 oktober 2023