over ons
sluiten
0321 388 777

Succesvolle aftrap van Swifterbant op de koffie

welzijn

Dinsdag 5 april vond de eerste editie van ‘Swifterbant op de koffie’ plaats in de Steiger in Swifterbant. Deze koffiemomenten waarbij samenzijn en gezelligheid vooropstaan is een initiatief van de huisartsenpraktijk Swifterbant en De Meerpaal. “Met maar liefst 16 bezoekers zijn we zeer tevreden over de eerste editie van Swifterbant op de koffie”, vertelt André Warners, buurtsportcoach bij De Meerpaal. De volgende editie staat gepland op dinsdag 19 april van 10.00 tot 12.00 uur.

Swifterbant op de koffie slaat een brug tussen mensen die behoefte hebben aan meer sociale contacten. “Het is ontstaan vanuit verschillende signalen die we ontvingen uit de buurt waarbij eenzaamheid een grote rol speelt’, aldus André. “Tijdens deze koffiemomenten draait het vooral om de inwoners zelf en peilen we verschillende behoeften. Daarnaast is het ook vooral een gezellig samenzijn en praten we over alledaagse dingen.” Burgemeester Gebben sloot op dinsdag 5 april ook aan en voerde diverse gesprekken met de inwoners.

Swifterbant op de koffie is iedere twee weken op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in de Steiger in Swifterbant. De eerstvolgende editie is op dinsdag 19 april. Deelname is geheel gratis en iedereen kan in- en uitlopen wanneer hij of zij wil.

datum van publicatie: 13 april 2022