over ons
sluiten
0321 388 777

Opgroeicafé Dronten en Swifterbant organiseren activiteiten

welzijn

Dronten

Op donderdag 21 oktober organiseert de werkgroep van Opgroeicafé Dronten een herfstbladerenspeurtocht voor kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar. “We duiken deze editie lekker de natuur in”, vertelt organisator Claudia Jansen. “Onder begeleiding van boswachter Martine Dubois leren de kinderen alles over herfstbladeren. Herfstbladeren zijn niet alleen mooi, maar óók interessant. Middels een leuke speurtocht met opdrachtjes worden alle geheimen van herfstbladeren onthult.” De speurtocht start om 9.30 uur vanaf de Wistenweg 5a en is rond 10.45 uur afgelopen.

Deelname aan de speurtocht is gratis. In verband met een beperkt aantal plaatsen is het raadzaam om je van te voren aan te melden via claudia.jansen@meerpaal.nl of telefonisch via 06 51 53 64 34. Aanmelden kan tot 18 oktober.

Swifterbant

Op vrijdag 29 oktober organiseert de werkgroep van Opgroeicafé Dronten en Swifterbant in samenwerking met Swift 64 gymnastiek een kabouterspeurtocht voor kinderen in de leeftijd van 1 tot 4 jaar. Tijdens de speurtocht gaan de kinderen – verkleed als kabouter – op zoek naar de verdwenen kabouters. Gedurende de tocht vinden er verschillende activiteiten plaats, waaronder een beweeg- en dansactiviteit. De speurtocht sluit af in de FlevoMeer Bibliotheek waar de kinderen worden voorgelezen en een kabouterdiploma ontvangen. De speurtocht start om 9.30 uur bij de Steiger in Swifterbant en is om 11.00 uur afgelopen.

Deelname aan de speurtocht is gratis. In verband met het beschikbare materiaal is het raadzaam om je van te voren aan te melden via claudia.jansen@meerpaal.nl of telefonisch via 06 51 53 64 34. Aanmelden kan tot 21 oktober.

De werkgroep van het Opgroeicafé Dronten/Swifterbant – bestaande uit De Meerpaal, FlevoMeer Bibliotheek, Home-Start, Kinderopvang Dronten en Icare Jeugdgezondheidszorg – hebben in het kader van ‘Samen gezond en sportief in jouw wijk’ verschillende activiteiten ontwikkeld waarbij zowel ouders als kinderen actief bezig zijn. Met dit project wordt getracht om zoveel mogelijk inwoners te betrekken bij het creëren van een gezonde leefomgeving. Meer informatie over dit project is te vinden op: www.samenactief.nl/samen-gezond-en-sportief/.

datum van publicatie: 7 oktober 2021