over ons
sluiten
0321 388 777

Opening cursistenexpositie Beeldend ‘Rood’

cursussen

Opening cursistenexpositie ‘Rood’ in De Meerpaal, inclusief Augmented Reality kunstwerk

Het cursusjaar Beeldend bij De Meerpaal loopt op zijn eind. Dat betekent dat cursisten hun werk mogen exposeren. Dit jaar mochten alle cursisten naast hun reguliere werk ook een werk aanleveren binnen het thema ‘Rood’. Dit levert creaties op in rood of over de kleur rood. De expositie omvat beelden, sieraden, tekeningen en schilderijen van cursisten van verschillende leeftijden. De leerlingen van Kinderkunst en het Jongerenatelier presenteren dit jaar een Augmented Reality kunstwerk.

Uitnodiging voor de opening op 12 mei
De expositie wordt op vrijdag 12 mei om 17.00 uur geopend door Barry Bouquet, Manager Cultuurbedrijf. Onder het genot van een hapje, drankje en een muzikale omlijsting. Iedereen is welkom. De expositie is daarna tot en met 18 juni 2023 gratis te bezoeken op het binnenplein tijdens openingstijden van De Meerpaal.

Een kunstwerk dat digitaal tot leven komt
De cursisten van Kinderkunst en het Jongerenatelier maakten dit jaar iets bijzonders. Een Augmented Reality kunstwerk. Het werk komt in de digitale wereld tot leven, door het te scannen met een speciale (gratis) app op telefoon of tablet. Ter plaatse wordt uitgelegd hoe dit werkt. Ook deze tekeningen en schilderijen zijn te zien in deze expositie.

Ook een cursus volgen?
Aanmelden voor het nieuwe cursusjaar kan vanaf 11 mei via meerpaal.nl/cursussen. Het cursusprogramma Beeldend van De Meerpaal omvat de disciplines Kinderkunst, Jongerenatelier, Beeldhouwen, Tekenen en schilderen, Edelsmeden en Dag Atelier. De vakdocenten Frans van der Ven, Linda Dekker, Marjolein van Lubeck, Myriam Keijzer en Sietsia Wildeman geven les in techniek en creativiteit.

datum van publicatie: 19 april 2023