over ons
sluiten
0321 388 777

Ontdekdezorg week 13 t/m 19 maart

welzijn

De deuren staan wagenwijd open tijdens de Ontdekdezorg week!

 

Altijd al eens willen weten hoe het er in de zorg aan toe gaat? Heb je vragen of ben je op zoek naar een baan in de zorg? Tijdens de Ontdekdezorg week van 13 t/m 19 maart openen meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toe gaat op de werkvloer. In de gemeente Dronten kun je op vele locaties van zorg- en welzijnsorganisaties en zorgboerderijen een kijkje nemen. Ook De Meerpaal nodigt iedereen uit om binnen te kijken of deel te nemen aan activiteiten. Binnen en buiten.

Bij inloopactiviteiten in De Steiger in Swifterbant, MFC de Binding in Biddinghuizen en De Meerpaal in Dronten. Er wordt van alles georganiseerd. Of loop eens binnen bij het zanguurtje in Coloriet de Regenboog in Dronten en maak kennis met het werken bij een dagbesteding in Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt in Swifterbant. Wie graag wat wil betekenen voor een ander, kan zich laten matchen voor vrijwilligerswerk via het Matchpoint Vrijwilligerswerk op het Serviceplein van De Meerpaal. Waar je ook gaat kijken, je voelt deze week het sociale en urgente karakter en belang van werken in de zorg.

Bekijk hier wat er deze week te zien en beleven is.

Stap in de wereld van het jeugd- en jongerenwerk

Onze gemeente is vier Chillpoints rijk. Hoe het daar in zijn werk gaat, vertelt jongerenwerker Rasul Beikzadeh in Chillpoint Dronten-West op vrijdag 17 maart. Jong en oud is tussen 13.00- 17.00 uur welkom aan Beursplein 5, naast sporthal de Beurs.

We(l)zijn in jouw buurt!

Welzijnswerkers gaan dagelijks op pad om een luisterend oor te bieden in de buurt. Door zichtbaar te zijn in de wijken weten steeds meer inwoners de sociaal werkers te vinden. Ook deze week vind je ons in de wijken. Om met wijkbewoners samen te komen, voor een kopje koffie/thee of een (sport)activiteit. Tijdens de Ontdekdezorg week vind je ons hier: maandag 13 maart 13.30 – 17.00 uur in Dronten Midden, dinsdag 14 maart 12.00  – 16.00 uur  in Biddinghuizen, woensdag 15 maart 13.30 –  17.00 uur in Dronten Zuid en donderdag 16 maart 10.00 – 16.00 uur in Swifterbant.

Neem ook eens een kijkje bij: Zorgboerderij Reemzorg, Zorgboerderij De Pruimenpot, InterakContour, Dorpsboerderij Dronten en Huisartsenpraktijk de Schans.

datum van publicatie: 9 maart 2023