over ons
sluiten
0321 388 777

‘Mede dankzij Tafeltje Dekje woont mijn moeder nog zelfstandig’

welzijn

“De oven gebruiken wil mijn moeder niet, de magnetron gebruiken wil ze ook niet en het is voor mij onmogelijk om iedere dag zelf een maaltijd te gaan brengen. Heel fijn dus dat Tafeltje Dekje er is”, aan het woord Marlies Grubben. Haar 87-jarige moeder belandde zo’n 5 jaar geleden in het ziekenhuis, nadat ze haar been had gebroken. “Mijn moeder kon niet meer koken en toen moesten we van alles regelen. Vanuit het ziekenhuis kregen we een aantal mogelijkheden aangeboden waaronder Tafeltje Dekje van De Meerpaal. We hebben toen gelijk Tafeltje Dekje benaderd en daarna was alles heel snel geregeld.”

‘Zelfs het bakje wordt voor haar opengemaakt’
Marlies vindt het fijn dat haar moeder elke dag een gezonde, verse en warme maaltijd bezorgd krijgt. Ook waardeert ze het enorm dat de bezorgers van die maaltijden een oogje in het zeil houden. Het dagelijkse contact met die bezorgers is vooral voor haar gemoedsrust erg fijn: “De bezorgers zetten het echt op tafel en maken zelfs de bakjes open. Ik weet dus zeker dat mijn moeder de gelegenheid krijgt om te eten. Deze vrijwilligers zijn echt onbetaalbaar.”

Ruime keuze
Deelnemers aan Tafeltje Dekje krijgen een lijst met daarop de keuzes wat ze kunnen bestellen. Deze lijst wordt zo nu en dan ook aangepast, om het eten zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de afnemers. Hoewel het aanbod al ruim is ziet Marlies toch nog graag een toevoeging op de lijst: “Het zou fijn zijn als er ook een aantal keer per week een maaltijdsoep wordt aangeboden. Zo nu en dan staan er dingen op de lijst, zoals rundvlees en groenten wat ze niet lust en dan eet ze uiteindelijk alleen de soep als voorgerecht en het toetje. Ze houdt heel erg van soep, dus het zou geweldig zijn als er in de toekomst ook maaltijdsoep wordt aangeboden. Toen ze uit het ziekenhuis kwam woog ze 45 kilo, nu gelukkig inmiddels wat meer, maar er mag nog wel wat bij. Aan de andere kant ben ik heel realistisch, ik kan mijn moeder niet dwingen om te gaan eten.”

Zelfstandig wonen
Marlies is om allerlei redenen erg tevreden over Tafeltje Dekje: “Het is positief dat de maaltijden in de middag worden aangeboden, want ik denk echt dat dit gezonder is. Maar ik ben vooral blij met Tafeltje Dekje, omdat mijn moeder hierdoor nog gewoon zelfstandig kan wonen en dat is een sterke wens van haar.”

datum van publicatie: 26 juli 2023