over ons
sluiten
0321 388 777

Kinderopvang Dronten stimuleert bewegen bij jonge kinderen

welzijn

JOGG Nederland is de samenwerking aangegaan met Woezel & Pip om het programma Gezonde Kinderopvang te stimuleren. Speciaal voor de doelgroep (kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 4 jaar) zijn er vertelplaten ontwikkeld waarop korte verhaaltjes en tekeningen staan. “Deze vertelplaten bevatten verschillende gezondheidsthema, zoals water drinken, bewegen en voldoende slapen”, vertelt Aylin van Duinen, JOGG-regisseur bij De Meerpaal. Kinderopvang Dronten, locatie Landmaten, lanceerde het product op feestelijke wijze.

“Veel kinderen groeien op met de mooie verhalen en liedjes van Woezel en Pip. Een samenwerking als deze is een prachtig initiatief om op een speelse wijze gezonde gewoontes aan te leren bij deze jonge doelgroep”, aldus Anita Sari, locatiemanager Kinderopvang Dronten. Na het feestelijke moment waarop de vertelplaten werden uitgedeeld, ontvingen de kinderen een bidon en gingen ze sportief aan de slag met de buurtsportcoach van De Meerpaal.

Themaweek
Binnenkort organiseert Kinderopvang Dronten een themaweek over gezonde leefstijl, zodat alle locaties aan de slag kunnen met de nieuwe Woezel & Pip vertelplaten. Aylin: “Dit is een mooi vervolg op de eerdere acties in het kader van gezonde leefstijl die Kinderopvang Dronten en het JOGG Dronten samen hebben opgepakt.”

datum van publicatie: 9 december 2021