over ons
sluiten
0321 388 777

Waarom De Snuffelweek zo’n feestje is; een interview met dans docente Hanneke Potthoff

cursussen

Van 13 tot en met 18 juni zet De Meerpaal haar deuren wagenwijd open voor jonge kunstenmakers. De Snuffelweek is een week waarin kinderen van 2 tot en met 9 jaar welkom zijn om gratis verschillende lessen op het gebied van muziek, dans, beeldende kunst en theater uit te proberen. We spraken dans docente Hanneke Potthoff over dit initiatief.

 

Voor wie is De Snuffelweek bedoeld?

De Snuffelweek is bedoeld voor kinderen van 2 tot 9 jaar en natuurlijk hun ouders. Iedereen die nog niet bekend is met ons aanbod kan lekker binnenlopen en een goede indruk krijgen van de lessen. Ook als je al eens lessen hebt gevolgd ben je welkom! Doe je al mee met bijvoorbeeld Peuterdans en ben je daar straks te oud voor? Kom dan vooral eens kijken bij Kleuterdans op woensdag!

 

Waarom zijn jullie gestart met De Snuffelweek?

We merkten dat het soms nog lastig is om de drempel over te gaan en een les te proberen. Daarom is het fijn dat de ouders er tijdens De Snuffelweek bij zijn. Het is voor de kinderen een hele nieuwe omgeving waar ze in stappen. Vooral peuters en kleuters ontdekken nog wat er in de wereld te koop is en dat is best wel spannend. Ze gaan met papa en mama naar binnen en dan kunnen ze met de groep meedoen, terwijl ze toch de veiligheid van hun ouders voelen.

 

Hoe ervaren de kinderen lessen?

Soms zijn ze op het begin wat voorzichtig, maar na een tijdje doet iedereen enthousiast mee. Wat daarbij helpt, is dat ze meelopen met een vast klasje. Ze worden meegenomen door de andere leerlingen en voelen zich al snel onderdeel van de groep. Niet iedereen is nieuw en dat haalt wat druk van de ketel. Plus, we zeggen een week van tevoren tegen de kinderen die al les volgen dat er nieuwe kinderen mee gaan doen en of ze die eens extra goed willen laten zien hoe leuk het is.

 

Hoe is De Snuffelweek voor ouders?

Normaal gesproken zijn de ouders niet bij de lessen, maar voor De Snuffelweek kan dat wel. Een gastvrouw vangt ze op bij binnenkomst en geeft ze een rondleiding als ze dat willen. We laten ze de lokalen zien, zodat ze een idee krijgen van wat we doen. We willen ze graag een zo goed mogelijk beeld geven van wat we de kinderen leren en hoe we met ze omgaan. We vinden het heel belangrijk dat kinderen bij ons goed kunnen opgroeien. Iedereen van ons team heeft veel ervaring met werken met kinderen en dat laten we graag zien.

 

Wat vind je zo leuk aan De Snuffelweek?

Dat de mensen komen kijken. Dit is gewoon een hele leuke manier om kinderen te laten proeven van muziek, dans en kunst. Het is geweldig om te zien dat ze elkaar aansteken met hun enthousiasme en snel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken. Het is eigenlijk gewoon een feestje!

 

Is er nog voorbereiding nodig voor het meedoen met (een van) de lessen?

Nee, eigenlijk niet. Bij dansen is het handig als je op sokken mee kan doen. De zaal is helaas niet geschikt voor schoenen, maar op blote voeten kan het ook altijd. Verder hebben wij alles geregeld.

 

Kan je bij meerdere lessen aanhaken?

Tuurlijk! Je mag je voor zoveel lessen inschrijven als je wilt. Sterker nog, daar is De Snuffelweek ook voor bedoeld! Soms weten kinderen nog niet of ze liever muziek, dans of kunst willen doen. Daarom kunnen ze het allemaal proberen. Als ze al wel weten dat bijvoorbeeld dansen helemaal hun ding is, kunnen ze verschillende soorten danslessen volgen. Op die manier zit er voor iedereen wat leuks tussen.

 

Waar kunnen ouders hun kinderen opgeven?

Dat kan via activiteiten@meerpaal.nl. Je kan ook altijd op muziek docente Floor Stappers en mij afstappen, ons bellen of een mailtje sturen. Floor is te bereiken via floor.stappers@meerpaal.nl en 06 239 706 03 en je kan mij contacten via hanneke.potthoff@meerpaal.nl en 0321 388 777.

datum van publicatie: 13 juni 2022