over ons
sluiten
0321 388 777

Hans Jansen beste singer-songwriter van Dronten

cursussen

Tijdens de geslaagde derde editie van de beste singer-songwriter van Dronten op 8 oktober, georganiseerd door De Meerpaal Academie en Nirwana, werd zanger/pianist Hans Jansen uitgeroepen tot de winnaar.

Voor de jury was het niet eenvoudig om een keuze te maken want het niveau was hoog en de liedjes waren zeer uiteenlopend qua stijl. De deelnemers schuwden de grote thema’s niet. ‘Waarom is er zoveel haat in de wereld?’ was de vraag die singer-songwriter Renzo Boswijk stelde in zijn nummer. Ook de coronatijd bleek inspiratie voor mooie composities. En natuurlijk werd ook de liefde bezongen.

Eigen compositie
Hans Jansen deed voor de eerste keer mee en het was voor hem ook de eerste keer dat hij een zelf gecomponeerd nummer voor publiek zong. Het lied ging over zijn oudste broer die in de woorden van Hans ‘zijn eigen geboorte niet had gehaald.’ ‘Ik ga meteen mijn ouders bellen.’ was dan ook het eerste wat Hans zei nadat bleek dat hij de winnaar was. De 1e prijs is het maken van een professionele opname in de studio van De Meerpaal. De organisatie kijkt alweer uit naar de volgende editie.

datum van publicatie: 14 oktober 2021