over ons
sluiten
0321 388 777

Expositie Lixenberg vanaf 9 oktober

algemeen

Van 9 oktober tot 6 november wordt er werk van beeldend kunstenaar Cyril Lixenberg tentoongesteld op het binnenplein van De Meerpaal. De Gemeente Dronten schakelde kunstplatform TAAK in met Theo Tegelaers als curator om op deze manier het 50-jarig bestaan van Dronten te vieren. De tentoonstelling zet de buitenbeelden van Lixenberg in perspectief van het rijke oeuvre van de kunstenaar en is gratis te bezoeken.

Al jarenlang is het werk van Lixenberg gezichtsbepalend voor de provincie Flevoland en dan met name Dronten. De samenwerking gaat terug naar 1987, toen de eerste drie beelden van de kunstenaar, op verzoek van de familie Saloms, geplaatst werden op de Ketelmeerdijk bij Ketelhaven. Terwijl Dronten groeide, verrezen er talloze sculpturen van Lixenberg langs belangrijke invals- en doorgangswegen.

Alle buitenwerken zijn opnieuw gefotografeerd door Lixenbergs dochter, Dana, en te bewonderen als onderdeel van de expositie. Hierin zijn ook verhalen van bewoners en een geactualiseerde routekaart opgenomen. De tentoonstelling wordt op zondag 9 oktober om 15.00 uur geopend door familie van Lixenberg samen met een afgevaardigde van de Gemeente Dronten.

 

datum van publicatie: 6 oktober 2022