over ons
sluiten
0321 388 777

Drontenaren op culturele ontdekkingstocht door De Meerpaal

theater

Tijdens de ONTDEK-JE-TALENT (open) DAG op zaterdag 3 juni hebben Drontenaren kennisgemaakt met het brede kunsteducatieprogramma van De Meerpaal. De hele middag zijn in alle leslokalen, op het binnenplein, in de theaterzalen en buiten onder de luifel vele workshops en lessen gegeven. Het publiek heeft een breed scala aan activiteiten voorgeschoteld gekregen, variërend van schilderen en edelsmeden tot dansen, zingen en muziek maken. Voor velen een eerste kennismaking met kunsteducatie. Het is een ware ontdekkingstocht door het hele pand geworden waarbij alle zintuigen geprikkeld zijn. Het programma is laagdrempelig aangeboden, zodat iedereen kon voelen, luisteren, proeven, kijken en vooral ook meedoen.   

De open dag is aangeboden door het ervaren team van docenten en cursisten van ons, die maar wat graag hebben laten zien wat we in huis hebben. Dat hebben ze met veel passie en gedrevenheid gedaan. Met maar een doel; bezoekers dat ultieme gevoel te laten ervaren van de allereerste keer een viool of gitaar ter hand nemen, losgaan met drumstokken, een eigen kunstwerk creëren met verf of dansen en zingen op het podium. Dat heeft vele mooie momenten opgeleverd. “Deze open dag was een eyeopener voor mij. Er was zoveel te kiezen. Een geweldige ervaring voor mijn kinderen en voor mezelf. We mochten op alle instrumenten spelen en kregen uitleg over de verschillende lesvormen. Dit smaakt naar meer”, aldus een ouder. Bezoekers zijn getrakteerd op een gratis proefles voor een kunstvorm naar keuze in het lopende of nieuwe cursusjaar.

We hopen met deze dag Drontenaren geïnspireerd te hebben om hun passie voor kunst en cultuur te ontdekken of verder te ontwikkelen. Al met al een mooie start ter promotie van het nieuwe cursusjaar dat direct na de zomervakantie start. Schrijf je hier in voor een cursus.

 

datum van publicatie: 7 juni 2023