over ons
sluiten
0321 388 777

Week van Respect: leuke activiteiten en dialoog over leefbaarheid

welzijn

De Meerpaal Welzijn organiseert in het kader van de Week van Respect begin november diverse activiteiten in Dronten Zuid. Deze zijn op dinsdag 7, vrijdag 10 en zondag 12 november. De activiteiten, zoals korfbal, voetbal en lasergamen, zijn voor kinderen en jongeren. Die kunnen ook in gesprek gaan met stichting Bureau Gelijke Behandeling Flevoland over respect. Volwassen buurtbewoners praten mee over de leefbaarheid en veiligheid in hun wijk. Alle activiteiten zijn gratis en worden gehouden op en rondom het Johan Cruyff Court.

Het programma
De Week van Respect wordt op dinsdagmiddag afgetrapt met een korfbalworkshop voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar. Op de vrijdagmiddag is er een vol programma. Voor alle doelgroepen is er dan wat te doen. De allerkleinsten van 1 tot en met 4 jaar kunnen spelletjes doen en er is een knutselactiviteit voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Verder is er op die dag voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar en jongeren van 14 tot en met 21 jaar een voetbalbaltoernooi. Voorafgaand aan dat toernooi vertelt Aziz Doufikar, oud-profvoetballer en tegenwoordig jongerenwerker bij De Meerpaal, over respect tijdens een wedstrijd. Jongeren kunnen die middag ook chillen bij de paarse camper. Volwassenen krijgen de mogelijk om bij woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten aan te geven hoe hun wijk volgens hen veiliger gemaakt kan worden. De week wordt op zondag 12 november afgesloten met lasergamen. Het complete programma is terug te vinden op deze pagina.

Dialoog met ouders over veiligheidsgevoel
Tijdens de activiteiten wordt er stilgestaan bij de onderwerpen respect, diversiteit en inclusiviteit. Mandy van Rijs, sociaal werker en Joppe Ketting, buurtsportcoach, roepen ouders op om mee te gaan naar de activiteiten. “Het afgelopen jaar hebben we signalen binnengekregen dat er ouders zijn die hun kinderen niet meer naar het Johan Cruyff Court durven te sturen vanwege hangjeugd. Wij gaan graag met hen in gesprek om te kijken hoe we dit gevoel van onveiligheid kunnen aanpakken. Door het organiseren van diverse activiteiten hopen we een positieve impuls te geven aan de buurt”, licht Mandy deze oproep toe.

Samen bouwen we aan leefbaarheid
De Week van Respect organiseren wij samen met een aantal partners. Dat zijn ASVD Korfbal, Bureau Gelijke Behandeling Flevoland en woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten. Met elkaar wordt de boodschap van wederzijds respect naar de bezoekers uitgedragen.

Doe mee!
Kom gezellig langs tijdens de Week van Respect voor ontspanning, ontmoeting en een heerlijk gratis kopje koffie/thee of warme chocolademelk. Heb je na het bezoeken van de website nog vragen, neem dan contact op met Mandy van Rijs via 06 30 09 15 54.

 

datum van publicatie: 31 oktober 2023