over ons
sluiten
0321 388 777

De Meerpaal en Sportservice Flevoland organiseren Infotainment

welzijn

Op dinsdag 2 november organiseert De Meerpaal Welzijn in samenwerking met Sportservice Flevoland een inspirerende avond met als thema ‘Omgaan met beperking’. Infotainment organiseert bijeenkomsten rondom een thema waarbij informatie, ondersteuning, lotgenotencontact en entertainment samenkomen. Tijdens deze avond is de voorstelling ‘Uniek! Maar doe gewoon!’ te zien in De Meerpaal.

Mensen met een beperking hebben vaak bepaalde stigma en lopen veelal tegen vooroordelen aan. Hoe gaat deze doelgroep hiermee om? En hoe kun je als omgeving hiermee omgaan?

Tijdens de voorstelling “Uniek! Maar doe gewoon!” gaat theatergroep Kracht van Beleving hierop in. In een speciale vorm van improvisatie betrekken zij het publiek om zo scenes te spelen over mensen met een beperking. De inhoud van het stuk ontstaat dus door middel van verhalen uit het publiek. Op deze manier creëren zij een aantrekkelijke en herkenbare voorstelling die inspireert en verbindt.

De voorstelling vindt plaats op dinsdag 2 november om 19.30 uur in De Meerpaal in Dronten.
Benieuwd naar de voorstelling? Reserveer uw gratis kaarten via www.meerpaal.nl/infotainment/. Per persoon zijn maximaal tien kaarten te reserveren. De voorstelling duurt ongeveer 75 minuten en na afloop kan er onder het genot van een hapje en drankje nagepraat worden.

De theatervoorstelling komt tot stand aan de hand van gesprekken en verhalen met het publiek. “Juist hierdoor wordt het een avond vol herkenbare scenes”, vertelt Esther van Berkum, sociaal werker bij De Meerpaal. “Daarnaast is de voorstelling ontwikkeld door makers en spelers die in hoge mate (persoonlijk) betrokken zijn bij het thema. Hierdoor is het een mooie uitgebalanceerde voorstelling waarbij herkenning en humor hand in hand gaan.” Na afloop van de voorstelling is het mogelijk om met elkaar of met professionals in gesprek te gaan.

 Dit theaterstuk is bedoeld voor netwerkpartners, (sport-, zorg-, onderwijs-) professionals en vrijwilligers die wonen of werken met mensen met een beperking. Kaarten voor Infotainment zijn gratis te reserveren via www.meerpaal.nl/infotainment. De avond start om 19.30 uur.

datum van publicatie: 7 oktober 2021