over ons
sluiten
0321 388 777

De 4 ‘G’s van Tafeltje Dekje: ‘Gezond, Gemak, Gezellig en Genieten’

welzijn

De alleenstaande Ron Kahl uit Swifterbant is bijna 88 jaar en maakt wekelijks gebruik van Tafeltje Dekje van De Meerpaal. Deze service op het gebied van eten is er voor inwoners die om uiteenlopende redenen niet in staat zijn om zelf te koken. Dat kan zijn vanwege een revalidatie, maar ook, zoals in het geval van Ron, door verminderde mobiliteit. Drie keer per week staat er een chauffeur op zijn stoep met een heerlijke maaltijd bereid door restaurant De Rede in Dronten.

Bij Tafeltje Dekje eet je sowieso gezond
Hoewel Ron nog heel veel zelf kan, vindt hij het heerlijk dat hij op zijn wenken bediend wordt. Maar Tafeltje Dekje heeft nog veel meer voordelen voor hem. Zo geniet hij van de heerlijke, verse, maar voor hem ook belangrijk, gezonde maaltijden. Ron haalde voorheen al zijn maaltijden bij de supermarkt: “De hele week maaltijden uit de supermarkt, dat was het toch niet. Drie keer per week via Tafeltje Dekje is uitstekend, vooral vanwege de afwisseling.” Maar ook de ruime keuze bij Tafeltje Dekje is voor Ron ideaal: ”Ik eet geen pasta, en op aardappeltjes ben ik ook niet zo gek. Ik wil vooral groente eten en verder een lekker soepje vooraf en een toetje als nagerecht. ”Bij Tafeltje Dekje staat gezond voedsel hoog in het vaandel. Binnen dat gezonde kader kan je zelf aangeven wat je wil eten en er wordt rekening gehouden met eventuele allergieën.

Kant en klaar, dus gemak
|Ron vindt het erg prettig dat de maaltijden bezorgd worden: “Het is levendig. Ik zie graag mensen. Als ik in de supermarkt ben ga ik altijd langs de kassa voor het contact. Met zo’n scanding hoeft van mij echt niet.” En Ron ziet nog een voordeel van het bezorgen: “Het is al warm en daardoor hoef je niet te zeuren met die magnetron. Je zet het zo op tafel. Dat vind ik ideaal.”

Gezellig en zo nu en dan een goede mop
Volgens Ron is deze service ontzettend belangrijk voor veel mensen, en dan vooral vanwege het contact. “Je vangt nog eens wat op en krijgt zo nu en dan een mop te horen. Ze (de chauffeurs red.) kijken ook of je niet languit op de grond ligt. Er zijn mensen die vallen en niet meer kunnen opstaan, want dat gebeurt ook op deze leeftijd. Het is erg belangrijk dus dat iemand even kijkt of het goed gaat.” Ron raadt anderen aan om ook gebruik te maken van Tafeltje Dekje: “Je kunt het op zijn minst proberen. Als het dan toch niet bevalt, kan je er gemakkelijk weer vanaf.”

Ontzorgen is genieten
Ron zelf geniet in ieder geval van Tafeltje Dekje: “Ik vind het heerlijk dat ik weg kan blijven uit de keuken. Ik ben het koken ontwend. Ik ben nu bijna 88 en dan ben je blij wanneer alles voor je gedaan wordt. Er wordt om 12.00 uur op de deur geklopt. Dan komt je eten binnen, prima. Het is ook goed voor je ritme. Als het straks weer wat kouder wordt, ga je er toch mooi op tijd uit en geniet je zo nog meer van je dag. En dat helpt je weer om fitter te blijven. Ik zou het niet meer willen missen.”

Is Tafeltje Dekje ook iets voor jou of ken jij iemand voor wie deze service een uitkomst is? Ga dan naar onze Tafeltje Dekje pagina.

datum van publicatie: 21 juli 2023