over ons
sluiten
0321 388 777

Dag van de Mantelzorg

welzijn

Woensdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop we extra aandacht hebben voor deze bijzondere, onmisbare groep mensen die zich geheel belangeloos inzetten om voor een naaste te zorgen. De organisatie, bestaande uit InteraktContour, Mantelkring en De Meerpaal Welzijn, wil graag zoveel mogelijk mantelzorgers een gezellige middag bezorgen. Binnen de gemeente Dronten kunnen mantelzorgers elkaar op 3 locaties ontmoeten. De middag start om 14.00 uur en is rond 16.00 uur afgelopen. Deelname aan deze dag is geheel gratis.

“Jaarlijks zetten we deze mensen in het zonnetje door middel van een georganiseerde dag waarbij mensen kunnen ontspannen en even uit de zorgsituatie gehaald worden”, aldus Marion Driesman van De Meerpaal Welzijn. Dit jaar wordt de Dag van de Mantelzorg gevierd in de vorm van een vrije inloop in Biddinghuizen (De Kans), Dronten (De Meerpaal) en Swifterbant (De Steiger). Voor iedereen staat er koffie of thee met wat lekkers klaar. In De Meerpaal start na het openingswoord van wethouder Peter van Bergen de interactieve pubquiz. Tijdens deze middag is er volop ruimte om vragen te stellen of – indien dat nog is gedaan – het mantelzorgcompliment aan te vragen waarbij mantelzorgers een attentie ontvangen vanuit de gemeente Dronten. Na afloop ontvangen alle deelnemers een warme attentie.

Meld je voor 5 november aan via mantelzorgdronten@meerpaal.nl of telefonisch via 0321 388 777.

Verhinderd?

Ben je verhinderd op de Dag van de Mantelzorg? In november staan we met een ‘bakkie aandacht’ bij jou in de buurt.

  • Markt Swifterbant
    16 november, 12.00 – 16.00 uur
  • Markt Dronten
    17 november, 9.00 – 13.00 uur
  • Markt Biddinghuizen
    23 november, 12.00 – 16.00 uur

Bent u mantelzorger en word je graag op de hoogte gehouden van wat verschillende organisaties voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Informatiepunt Mantelzorg: mantelzorgdronten@meerpaal.nl of telefonisch via 0321-388710.

datum van publicatie: 1 november 2021