over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

za 4 mei - 14.00 uur

< alle voorstellingen

VOLGENS MIJ

i.s.m. Nat. Comite 4 en 5 mei

Grote Zaal €0,00

GRATIS EVENT voor de hele familie (10+)

Kijk naar mij. Wat zie je? Kijk nog eens, wat zie je nu? Als je mij voor de tiende keer ziet, zie je misschien wel heel iets anders dan wat je de eerste keer zag. Wat eerst gek leek, kan heel normaal worden. En wat eerst normaal leek, kan je later gek gaan vinden. Je blik verandert en dat lijkt misschien gek maar dat is eigenlijk heel normaal.

VOLGENS MIJ is een theatervoorstelling, een dansperformance, een stand-upshow, een concert en een Netflixserie ineen. In elke aflevering zie je de wereld door de ogen van iemand anders. Je komt erachter wat diegene denkt, voelt en ziet. En wie weet, als je door iemand anders’ ogen kijkt verandert jouw blik misschien wel mee.

Een voorstelling met een speciaal gecomponeerde titelsong gemaakt door Sandra van Nieuwland, met een terugkerende ‘Wat voorafging in VOLGENS MIJ’ en alleen op 5 mei een spectaculaire vijfde aflevering in KAF (Almere).

Provincie Flevoland heeft Theatergezelschap BonteHond gevraagd om in het kader van de Nationale Viering Bevrijding in Flevoland een voorstelling te maken met het thema ‘In vrijheid kiezen’. De voorstelling VOLGENS MIJ is van woensdag 1 tot en met zondag 5 mei te zien op verschillende locaties in de provincie Flevoland.

Unspoken word
Hoe uit je je als je geen vrijheid hebt? En hoe uit je je als je álle vrijheid hebt? Voor Theater Na de Dam onderzoekt Theatergezelschap BonteHond samen met een groep jongeren verschillende manieren om je te uiten. Is het mogelijk om een nieuwe taal te ontwikkelen? Hoe praat je als je niks mag zeggen? UNSPOKEN WORD is geïnspireerd op de oorlogsgeschiedenis van Flevoland en de Noordoostpolder, tegen het licht van de huidige maatschappij. Het project zal op 4 mei worden gepresenteerd en van 1 t/m 4 mei als atelier meereizen met de voorstelling VOLGENS MIJ.

Partners
Provincie Flevoland, Nationaal Comité 4 en 5 mei, Kunstlinie Almere Flevoland, Theater ’t Voorhuys, Agora, De Meerpaal, Artifex, Stichting Theater Na de Dam, Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland

Speellijst
dinsdag 30 april: besloten in Theater ’t Voorhuys, Emmeloord
woensdag 1 mei: 16:00 en 19:30 uur in in Theater ’t Voorhuys, Emmeloord
donderdag 2 mei: 16:00 en 19:30 uur in Agora, Lelystad
zaterdag 4 mei: 14:00 uur in De Meerpaal, Dronten
zondag 5 mei: besloten in Kunstlinie Almere Flevoland