over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

vr 27 dec - 20.30 uur

< alle voorstellingen

Vincent Bijlo & vrienden

Eindejaarsshow 2019

Cabaret Kleine Zaal €19,50

In zijn eindejaarsconference ‘Stikstof Zijt Gij’ blikt Vincent, onder muzikale begeleiding van The Rossettis, terug op een bewogen jaar vol klimaat- en boerenprotesten, warmterecords en politieke perikelen.

‘Heel Holland Hackt’ of ‘John Is de Mol’. Het leken Vincent allemaal goede titels voor zijn eindejaarsshow, maar uiteindelijk koos hij voor ‘Stikstof Zijt Gij’, een knipoog naar de Bijbelse uitdrukking. Want 2019 heeft nogal wat (stik)stof doen opwaaien.

‘Met zo’n voorstelling moet je zo lang mogelijk wachten met schrijven. Het jaar blijft maar gebeurtenissen geven! En pas aan het eind van het jaar kun je deze gebeurtenissen duiden en in zijn context zetten. De uitstoot van stikstof en het boerenprotest van deze week vormen daar een mooi voorbeeld van.’, vertelt Bijlo. ‘Maar bepaalde andere onderwerpen zijn natuurlijk onvermijdbaar, zoals de Brexit, president Trump, de Provinciale Statenverkiezingen, de Notre Dame en natuurlijk de hitterecords in Nederland.

Vincent Bijlo was afgelopen vrijdag 22 november te gast bij het RTL4 programma 5 Uur Live. Daar vertelde Vincent over zijn show Stikstof Zijt Gij. Bekijk hier het filmpje.

alle voorstellingen (0)

Ook iets voor jou?