over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

wo 4 jan - 20.15 uur

< alle voorstellingen

Sun Records – The Concert

Muziek Grote Zaal 1e Rang €32,50

Sun Records – The Concert wekt de gouden tijden van Sun Records weer tot leven in het theater: als enige met toestemming van het label zelf. Een zeer getalenteerde, jonge cast brengt met verve de wereldhits van de grote artiesten van het legendarische platenlabel. Een geweldige productie die je mee terug voert naar de gloriedagen van B.B. King, Howling Wolf, Carl Perkins, Johnny Cash, Rufus Thomas, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis en last but not least Elvis Presley.

De wervelende productie Sun Records – The Concert vertelt het verhaal van de ‘Memphis Recording Service’ oftewel: Sun Studio te Memphis, Tennessee. Deze plek wordt gezien als de absolute bakermat van de rock-‘n-roll en hedendaagse muziek. Onder de bezielende leiding van oprichter en eigenaar Sam Philips wist deze kleine studio met platenlabel zich wereldwijde faam te vergaren.

Sam trok zich niets aan van de apartheid in Amerika en was wild van de overwegend donkere ‘rhythm & blues’. Hij was op zoek naar vernieuwing in de muziek en nam veelal artiesten op die buiten Memphis werden geboycot door de mainstream radiostations en platenwinkels. Philips hield vol en mag zich daardoor de ontdekker noemen van heel veel muzikale grootheden. Die komen allemaal terug in deze show!

Win een uniek boek
Kom naar de voorstelling en maak kans op het speciale boek ‘The Birth of Rock ’n’ Roll: 70 Years of Sun Records.’ Dit boek wordt nu alleen in Amerika uitgebracht en is dus een echte must have voor de liefhebber. Wil je kans maken op dit boek t.w.v. 60 dollar? Doe dan je theaterkaartje in de daarvoor bestemde doos in de foyer. Aan het einde van de voorstelling trekt een castlid een kaartje en geeft het boek aan de winnaar.

Over het boek:
Het was in de Sun Records studio van Sam Philips in Memphis, Tennessee, waar in de Jaren 50 van de vorige eeuw rock ‘n’ roll werd geboren. Dit label stond aan de wieg van legendes als Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash, Roy Orbison en Carl Perkins. Hits als “Blue Suede Shoes”, “Whole Lotaa Shakin’ Goin’ On”, “Breathless” & “I Walk the Line” ontstonden in deze studio.

In ‘The Birth of Rock ‘n’ Roll: 70 Years of Sun Records’ nemen schrijvers Peter Guralnick en Colin Escott je op een unieke manier mee door de geschiedenis van dit legendarische label. Van zeldzame foto’s uit de begindagen met Howlin’ Wolf en B.B. King tot een bijzonder kijkje in de studio met Elvis en Jerry Lee Lewis. Je zult zien hoe de Amerikaanse muziek door deze studio opnieuw werd gedefinieerd.

Koop kaarten →

Over deze voorstelling:

  • Ticketprijs inclusief consumptie
  • Versoepelde retourregeling tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling (lees hier meer)

 

Fotograaf: Wim Lanser