over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

vr 31 mei - 20.15 uur

< alle voorstellingen

Sjaak Swart en Willem van Hanegem live!

Een bijzonder voetbalcollege met meet en greet

Theatercollege Grote Zaal €27,50

Het Nederlandse voetbalseizoen is op 31 mei al ten einde, maar in theater De Meerpaal in Dronten staat die avond een extra klassieker op het programma: ‘Mister Ajax’ Sjaak Swart (85) versus Feyenoord-icoon Willem van Hanegem (80). Wie beide voetballegendes een beetje kent, weet dat er op het theaterpodium meer vuurwerk te verwachten valt dan bij een gemiddelde klassieker op het veld.

Dat wordt dus smullen geblazen. Interviewer Eddy van der Ley neemt ‘Sjakie’ Swart en ‘De Kromme’ mede aan de hand van unieke (wedstrijd)beelden mee op een avontuurlijke reis door hun rijke voetballevens, met veel aandacht voor hun onderlinge ontmoetingen en voor de Europese successen van Ajax en Feyenoord. Ook komt de huidige staat van Oranje aan bod, dat twee weken begint aan het Europees Kampioenschap in Duitsland. Uiteraard laten beide iconen ook hun licht schijnen op de actualiteit en na de pauze is volop ruimte voor vragen uit de zaal. Na afloop is er een meet & greet.

Sjaak Swart speelde een hoofdrol in het grote Ajax dat begin zeventiger jaren aan de wereldtop stond. Hij speelde zijn hele carrière slechts bij één club, zijn club. En nog steeds maakt hij zich druk om zijn grote liefde.

Willem van Hanegem is de grootste speler ooit van Feyenoord. Hij won met de Rotterdammers de Europacup 1 en de Wereldbeker. Hij is kritisch naar Feyenoord, maar toont daardoor juist zijn clubhart.

Presentator Eddy van der Ley is verguld met de komst van Swart en Van Hanegem naar het theaterpodium van De Meerpaal. ‘Dit is een volstrekt unieke avond met twee zeer uitgesproken voetballegendes die hun liefde en betrokkenheid voor hun club – zacht uitgedrukt – niet echt onder stoelen of banken steken. Voor een hele generatie voetballiefhebbers is dit dé kans deze twee voetbaliconen nog eens live in actie te zien, te horen én te ontmoeten.’