over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

za 29 apr - 20.00 uur

< alle voorstellingen

Orkest van de Koninklijke Luchtmacht

Muziek Grote Zaal €25,00

Op 29 april 2023 organiseert Rotaryclub Dronten een benefietconcert samen met het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Een modern en professioneel orkest met aansprekende solisten speelt wat u wilt horen door middel van een moderne “Jukebox”.

Kies een tophit uit je jeugd, laat de mooiste filmtrack spelen, beleef jouw favoriete meezinger of romantische love-song en bepaal samen met het orkest de speellijst van het concert. Dit is mogelijk tijdens ‘The Jukebox’, breng je stem uit en geniet van de gekozen muzikale hoogtepunten. Ondersteunt door veelzijdige vocalisten ontstaat live een programma dat elk concert weer uniek is. Een verrassende voorstelling voor het publiek maar ook voor het orkest. Pick what we play! Het Orkest Koninklijke Luchtmacht staat onder leiding van Majoor Patrick Curfs. Met uw bezoek aan dit concert ondersteunt u twee goede doelen in de gemeente Dronten: Stichting 4 Mei Herdenking en het Geert Popkema Jeugdfonds.

Orkest Koninklijke Luchtmacht
Achter onze militaire uniformen schuilen 48 conservatorium geschoolde musici. Een deel met een klassieke achtergrond, een deel uit de pop- en jazzmuziek. Dat maakt ons orkest zo uniek! Topmusici uit beide genres die samen de geoliede machine vormen die het Orkest Koninklijke Luchtmacht is. Wij hebben een rijke historie. Daar waar in het verleden onze muziek het verschil maakte op het slagveld, worden wij en onze muziek tegenwoordig anders ingezet. Wij staan midden in de samenleving. Met onze muziek vertellen wij het verhaal van de Luchtmacht/Defensie en verbinden wij onze wereld met de wereld buiten onze vliegbases. Wij brengen een ander geluid. Wat ons typeert is het moderne en eigentijdse geluid. Maar tradities die ons ceremonieel verbinden met de Krijgsmacht behoren ook tot ons DNA. Vanwege onze verrassende samenwerkingen en ons uiteenlopende en vernieuwende repertoire met een militaire ‘touch’ is het Orkest Koninklijke Luchtmacht uniek in de professionele muziekwereld, zowel in Nederland als daarbuiten.

Majoor Patrick Curfs Chef-dirigent
Geïnspireerd door zijn vader Jos die destijds als trompetist bij de Marinierskapel speelde, begon Patrick Curfs (1972) op achtjarige leeftijd met trompetlessen. Al snel stapte Patrick over op de klarinet, om uiteindelijk voor de saxofoon te kiezen. Patrick studeerde saxofoon in de richtingen klassieke en lichte muziek aan de conservatoria van Tilburg en Ro  erdam en rondde beide studies cum laude af. Na enkele jaren als freelancer te hebben gespeeld, zowel in symfonieorkesten als in popbands, werd hij in 1998 aangenomen als saxofonist bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Ruim 20 jaar speelde Patrick als solist en leadaltsaxofonist bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht. In die periode werd hij door voormalig chef-dirigent Jos Pommer regelmatig als repetitor of vervanger gevraagd. Deze ervaringen leidden tot proefdirecties en uiteindelijk tot zijn aanstelling als vaste dirigent. Met ingang van 1 januari 2020 is Majoor Patrick Curfs aangesteld als chefdirigent van het Orkest Koninklijke Luchtmacht.

Optredende artiesten: Talita Angwarmasse en Jeroen van den Berg (solisten), cabaretier Patrick Sytsema verzorgt de presentatie.

Tickets →

 

Deze voorstelling betreft een verhuring.